Tenis

Fantastična Donna Vekić rutinski slavila protiv Alje Tomljanović

Sportnet • četvrtak, 26.04.2018.
Fantastična Donna Vekić rutinski slavila protiv Alje Tomljanović
Foto: EPA

Tek nešto više od sat vremena trebao je hrvatskoj tenisačici Donni Vekić da, na turniru u Istanbulu, svlada Alju Tomljanović koja nastupa pod australskom zastavom...

AUTOR: Jan Šneler

Kada je ždrijeb spojio bivše kolegice iz Fed Cupa, Donnu Vekić i Ajlu Tomljanović očekivao se iznimno zanimljiv meč pun odličnih poteza. Ne možemo reći da smo razočarani ishodom, no rijetko tko bi očekivao kratkotrajan meč.

Vekić je krenula odlično u meč i već u drugom gemu oduzela servis Tomljanović. Bez većih problema hrvatska je tenisačica osvajala svoje servise te napravila pritisak na australsku predstavnicu u šestom gemu. Čak pet break lopti bilo je potrebno, no na kraju je Vekić uspjela doći do novog oduzimanja servisa i kasnijeg osvajanja prvog seta sa 6:1.

Dominacija hrvatske tenisačice nastavila se i u drugom setu. Teniski blitzkrieg izvela je Vekić i nakon tri gema čak dva puta oduzela servis Tomljanović. Nevjerojatno je igrala Vekić, potpuno slobodno i odlično, dok je Tomljanović vjerojatno svjesna rezultata potpuno pala u igri.

Mogla je Vekić doći i do veće razlike, no Tomljanović je uspjela obraniti 10. break loptu i u petom gemu doći do obrane svog servisa. Kvalitetnim i sigurnim servisom Vekić je na kraju slavila sa 6:2 i prošla u četvrtfinale WTA turnira u Istanbula.

U četvrtzavršnici, Vekić će igrati protiv sedme nositeljice Irine Begu. Hrvatska tenisačica dosad je dva puta igrala protiv Begu i oba puta izgubila. Kako god prošla u sljedećem kolu, Vekić se već ulaskom u četvrtfinale vratila među top 50, a vrlo blizu je i renkingu karijere, 45. mjestu.

WTA Istanbul, osmina finala:
Donna Vekić (Hrvatska) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:1 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!