Tenis

Nadal nastavlja niz, Tsitsipas održao lekciju Dominicu Thiemu

Branimir Korać • petak, 27.04.2018.
Nadal nastavlja niz, Tsitsipas održao lekciju Dominicu Thiemu
Foto: EPA

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Barceloni gdje su dalje prošli očekivano Rafael Nadal, David Goffin i Pablo Carreno Busta dok je Stefanos Tsitsipas iznenadio Dominica Thiema...

Za iznenađenje dana u Barceloni pobrinuo se Stefanos Tsitsipas koji je lakoćom svladao Dominica Thiema. Velika pobjeda za mladog Grka i dosta razloga za zabrinutost kod Thiema koji nije u dobroj formi, a to je u ovom meču itekako potvrdio.

Rafael Nadal za protivnika je imao igrača koji je svladao Novaka Đokovića i lakoćom dobio prvi set, ali u drugom je bio u problemima. Kližan je proigrao u drugom setu, imao i tri set lopte na svom servisu, ali nije ih iskoristio i tu je Nadal došao do preokreta.

Ovo je Nadalu 42. uzastopno osvojeni set na zemljanoj podlozi, nastavio je apsolutnu dominaciju i u ovom trenutku nema na obzoru igrača koji se čini da bi mogao zaustaviti fantastičnog Španjolcu.

David Goffin ponovno se morao vraćati iz zaostatka, ali još jednom je to napravio kvalitetno. Ipak ovaj put bilo je lakše nego protiv Marcela Granollersa koji je neshvatljivo izgubio taj meč u kojem je imao set i dvostruki break. Ovdje je Goffin izgubio prvi set protiv Bautiste Aguta, ali je zato lakoćom dobio naredna dva.

Dalje ide još jedan zemljaš, Pablo Carreno Busta koji je izbacio drugog nositelja Grigora Dimitrova. Dimitrov je dosta griješio i Carreno Busta to je dobro koristio. Španjolac mu nikako ne odgovara na ovoj podlozi i ovo mu je već treći uzastopni poraz od Carrena Buste na zemlji i to treći bez osvojenog seta.

Barcelona, četvrtfinale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Dominic Thiem (Austrija, 3) 6:3, 6:2
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Martin Kližan (Slovačka) 6:0, 7:5
David Goffin (Belgija, 4) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 8) 6:7(3), 6:2, 6:2
Pablo Carreno Busta (Španjolska, 5) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 2) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!