Ostali sportovi

Odličan start hrvatskih stolnotenisača na Svjetskom prvenstvu, u prvom kolu svladana Austrija

Branimir Korać • nedjelja, 29.04.2018.
Odličan start hrvatskih stolnotenisača na Svjetskom prvenstvu, u prvom kolu svladana Austrija
Foto: EPA

Hrvatski stolnotenisači na najbolji mogući način otvorili su nastup na Svjetskom prvenstvu koje se odigrava u Halmstadu. Prvi protivnik bila im je Austrija koja je svladana s glatkih 3:0...

Neugodni Austrijanci s trojicom igrača iz Top 60 svjetske ljestvice upisali su poraz 3:0 od Hrvatske. Jedino je Andrej Gaćina bolje rangiran od Austrijanaca, no bez obzira na to hrvatski stolnotenisači odigrali su sjajan meč i uzeli veliku pobjedu.

Da bi sve moglo otići na hrvatsku stranu nagovijestio je već Tomislav Pucar koji je svladao najboljeg austrijskog igrača Stefana Fegerla i to prilično dominantno s 11:9, 11:3, 10:12, 11:4.

Nakon njega za stol je došao najbolji hrvatski igrač Andrej Gaćina, protivnik mu je bio dobro poznati veteran Robert Gardos kojeg je Gaćina svladao s 11:8, 11:5, 1:11, 11:9.

Tu je Hrvatska došla do velike prednosti 2:0, a u trećem meču Frane Kojić mogao je igrati bez pritiska protiv odličnog Daniela Habesohna. Kojić je takvu situaciju odlično iskoristio i iznenadio Austrijanca s 9:11, 11:9, 9:11, 11:9, 11:9.

Hrvatska je tako na najbolji mogući način otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu. Drugog dana Hrvatsku očekuju dva susreta i to dva vrlo teška. Prvo u jutarnjem terminu s Francuzima predvođenima Simonom Gauzyjem, desetim igračem svijeta, a zatim u večernjem terminu protiv Poljaka, vrlo mlade reprezentacije s čak četvoricom igrača mlađih od 22 godine.

Francuska je u prvom kolu tijesno svladala Indiju s 3:2, a Poljska je izgubila s glatkih 3:0 od Južne Koreje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!