Košarka

VIDEO: Harden nosio Rocketse do pobjede, Utah nemoćna u prvoj utakmici

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.04.2018.
VIDEO: Harden nosio Rocketse do pobjede, Utah nemoćna u prvoj utakmici
Foto: EPA

James Harden predvodio je Houston Rocketse do pobjede u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije protiv Utah Jazza. Rocketsi su odigrali odličan susret, a o tome dovoljno govori podatak kako od same završnice prve četvrtine nijednom nisu ispustili dvoznamenkastu prednost. U konačnici su slavili rezultatom 110:96...

Houston Rocketsi došli su do vodstva u polufinalnoj seriji protiv Utah Jazza. Na krilima odličnog Jamesa Hardena Rocketsi su slavili rezultatom 110:96, u utakmici u kojoj nijednom pobjeda domaćina nije dolazila u pitanje.

"On je sjajan igrač. Teško je nešto posebno izdvojiti jer utječe na utakmicu na svim razinama. Moramo mu pokušati dodatno otežati", kazao je nakon utakmice trener Jazza Quin Snyder.

Nezaustavljivi Harden susret je zaključio s 41 poenom (trica 7/12), osam skokova i sedam asistencija čime je ujedno bio i najučinkovitiji igrač susreta.

Očekivano je Harden dominirao terenom i bio zaslužan za većinu poena svoje momčadi na otvaranju utakmice, kako koševima tako i asistencijama. Upravo je razigravač Rocketsa poentirao za prvu dvoznamenkastu prednost na susretu (26:15). Prvih 12 minuta zaključili su s pet ubačenih trica i 13 koševa viška (34:21).

Domaćin je već do poluvremena uspio doći do velikih 25 razlike (64:39) na krilima Hardena i Chrisa Paula koji su kombinirano ubacili 34 poena. 18 koševa viška imali su Rocketsi na koncu treće četvrtine (86:68) nakon Paulove trice.

Uzvratila je Utah na otvaranju posljednje dionice serijom 7:0, ali više od toga nije išlo. Houston nije dozvolio protivniku spustiti se ispod dvoznamenkastog zaostatka.

Uz Hardena vrijedi izdvojiti učinak Chrisa Paula koji je dodao 17 koševa, šest asistencija i četiri ukradene lopte te Clinta Capele sa 16 poena i 12 skokova.

Najbolji su u redovima Jazza s po 21 poenom bili Jay Crowder (pet skokova) i Donovan Mitchell (pet asistencija), dok je Joe Ingles dodao 15 koševa, šest skokova i pet asistencija.

NBA doigravanje, polufinale:
Houston Rockets - Utah Jazz 110:96 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!