Košarka

VIDEO: Pacersi pokleknuli u sedmoj utakmici, niz LeBrona Jamesa ide dalje

Petar Jenjić • nedjelja, 29.04.2018.
VIDEO: Pacersi pokleknuli u sedmoj utakmici, niz LeBrona Jamesa ide dalje
Foto: EPA

LeBron James ipak neće po prvi puta u karijeri ispasti u prvoj rundi doigravanja. Cleveland Cavaliersi uspjeli su na domaćem terenu svladati Indiana Pacerse rezultatom 105:101 i proći u polufinale Istoka. Bojan Bogdanović odigrao je korektnu obranu, ali u napadačkom segmentu potpuno je podbacio...

U svom 13. doigravanju LeBron James 13. puta prošao je u polufinale konferencije. Niz ipak nije stao ove sezone, Indiana Pacersi bili su odličan protivnik, ali James je povukao momčad kada je bilo najpotrebnije i predvodio je do pobjede 105:101.

Nisu Pacersi blistali u ovoj utakmici. Imali su jako dobrih prilika za preokrenuti stvari u svoju korist, ali nisu uspjeli. Iako je odigrao vrlo korektnu obranu Bojan Bogdanović podbacio je u napadačkom segmentu i sezonu zaključio s nastupom s kojim nimalo ne može biti zadovoljan.

Na prve poene iz igre Indiana je čekala punih pet minuta, srećom po Pacerse domaćin nije puno odmaknuo. Darren Collison ubacio je tricu za minus četiri (9:5). Veliki posao u redovima Cavaliersa napravio je Tristan Thompson koji je dominirao na obje strane parketa u prvih osam minuta utakmice - šest skokova i sedam skokova. Tricom Kylea Korvera Cavsi su prvi puta poveli dvoznamenkastom razlikom (19:9).

Kada na to nadodate nepogrešivog LeBrona Jamesa koji je ubacio 13 poena, rezultat je jasan - Cleveland je nastavio održavati prednost, a Indiana je bila bez pravog odgovora. Prvu četvrtinu zaključila je s 12 poena zaostatka (31:19).

Vodili su Cavaliersi s 14 razlike na otvaranju druge četvrtine, ali na vrijeme se budi Indiana i serijom 12:2 dolazi do četiri koša zaostatka (37:33). U međuvremenu James je ostvario još jedan veliki uspjeh - prestigao je Scottieja Pippena na prvom mjesto po broju ukradenih lopti u doigravanju.

Iako ih nije krasila osobito dojmljiva napadačka igra, kada James igra, raste i prednost Clevelanda. Četvrtu uzastopnu utakmicu ubacio je barem 20 koševa u prvom poluvremenu. Uz samo jednu izgubljenu loptu u cijelom prvom poluvremenu Cleveland je imao 11 poena viška (54:43).

Unatoč vodstvu dojam je bio kako je Indiana jako dobro prošla jer je mogla zaostajati i većom razlikom. Drugo poluvrijeme bolje je krenulo za goste, Bogdanović je igrao jako dobru obranu na Jamesu koji je sve više počeo promašivati. Nakon prvih pet promašaja hrvatski košarkaš ubacio je tricu u najboljem mogućem trenutku - za prvo vodstvo Indiane na susretu (59:58).

Nakon poprilično samozatajnog prvog poluvremena probudio se Victor Oladipo, igrajući sjajno držao je Pacerse u egalu. Posebno dojmljiva bila je ova trica preko Jamesa.

U završnici treće i početkom četvrte dionice Cavaliersi su igrali bez Jamesa i uspjeli se ponovno rezultatski odmaknuti. Tricom Kevina Lovea stigli su do osam poena viška (82:74), devet i pol minuta prije kraja. Isti je igrač ubrzo vratio svoju momčad na dvoznamenkastu prednost.

Nešto manje od minute prije kraja Indiana je stigla na četiri koša zaostatka, ali za nešto više bilo je prekasno. Cavaliersi su na opće oduševljenje u dvorani prošli u polufinale konferencije.

LeBron James zaključio je utakmicu s 45 poena, devet skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte. Tristan Thompson dodao je 15 koševa i deset skokova, a Kevin Love 14 poena i šest skokova.

Victor Oladipo probudio se u drugom poluvremenu, ali nije bilo dovoljno za Pacerse. U konačnici je ostvario učinak od 30 poena, 12 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte, a priključio mu se Darren Collison s 23 koša. Bojan Bogdanović podbacio je u napadu, a susret je zaključio s tri poena (šut 1/9), dvije asistencije i jednom ukradenom loptom.

NBA doigravanje, prva runda:
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 105:101 (4-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!