Košarka

VIDEO: Šarić i Sixersi poraženi na startu polufinala Istoka, oslabljeni Celticsi napravili sjajan posao

Branimir Korać • utorak, 01.05.2018.
VIDEO: Šarić i Sixersi poraženi na startu polufinala Istoka, oslabljeni Celticsi napravili sjajan posao
Foto: EPA

Boston Celticsi obranili su domaći teren u prvom susretu polufinala Istoka i poveli su u seriji. Na svom parketu bili su prilično uvjerljivi, šuterski raspoloženiji i bolje su ušli u ovu seriju...

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 117:101 (1-0)

Brojni problemi pritišću Boston Celticse, ali idu dalje i pobjeđuju. Zbog svih muka s izostancima, niti protiv Milwaukee Bucksa nisu bili u tolikom statusu favorita bez obzira na prednost domaćeg parketa, a isto vrijedi i za seriju sa Sixersima. Međutim Celticsi su sjajno krenuli, upisali glatku pobjedu i poveli s 1-0 u seriji.

Kao da nemaju dovoljno problema zbog izostanaka Irvinga, Haywarda i Theisa, u prvoj utakmici polufinala Istoka nisu imali na raspolaganju niti Jaylena Browna. Brown je bio pod upitnikom, nadali su se u Bostonu da će ozljeda mišića ipak biti sanirana do ovog susreta, ali ipak nije mogao.

Unatoč svemu domaćin je otišao do pobjede. Trio Terry Rozier, Jayson Tatum i Al Horford odradio je sjajnu utakmicu i nosio Boston do vodstva 1-0 u seriji.

Sixersi su u prvoj rundi posao riješili u pet utakmica za razliku od Bostona koji je morao igrati sedam utakmica te se na kraju pokazalo kako je to više štetilo Philadelphiji koja je nakon šest dana odmora bila svježija, ali nije bila u ritmu. Šut za tricu Sixersa bio je loših 5/26, a u tu lošu tricašku večer uklopio se i Dario Šarić.

Šarić je na parketu proveo 33 minute i ubacio 12 poena uz šut za dva poena 5/7, za tricu 0/4 te s linije slobodnih bacanja 2/2. Šarić je dodao i sedam skokova, od čega pet u napadu čime je bio najuspješniji na susretu, te je podijelio i četiri asistencije.

Pobjeda je dosta rano počela izmicati Philadelphiju iz ruke, sredinom druge četvrtine još je bilo 33:33, a nakon toga Boston radi seriju 10:0 poslije čega se Philadelphia nikada nije do kraja oporavila.

U dva navrata uspjela se spustiti do šest poena zaostatka, ali oba puta Boston je brzo odgovorio i odvojio se. U završnici treće dionice domaćin je imao i visokih 87:70, Sixersi su nakon toga napravili 9:0 i to je bilo najveće približavanje do kraja susreta.

Mirno su Celticsi dovršili posao, imali i gotovo 20 poena viška u zadnjoj dionici te lakoćom došli do vodstva 1-0 u seriji.

Celticsi Browna očekuju u drugom susretu i vjeruju kako će ovaj dan odmora više biti dovoljan za oporavak, bit će im itekako potreban jer će Philadelphia sigurno učiniti sve kako bi uzvratila istom mjerom.

Terry Rozier bio je prvo ime susreta s 29 poena (7/9 trica), osam skokova i šest asistencija, Jayson Tatum dodao je 28 poena, a Al Horford 26 poena i sedam skokova.

Kod Philadelphije Joel Embiid odradio je svoj dio posla s 31 poenom, 13 skokova i pet asistencija, a JJ Redick dodao je 20 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!