Košarka

Gorica i Bosco izborili prolazak u viši rang

Sportnet • utorak, 01.05.2018.
Gorica i Bosco izborili prolazak u viši rang
Foto: FaH

Odigrano je posljednje kolo Prve hrvatske muške lige, većinom u revijalnom tonu i bez ikakve rezultatske neizvjesnosti u svim utakmicama.

Prvak Gorica završila je sezonu bez poraza, na način na koji su igrali čitavu godinu: izrazito uvjerljivo.

Podravac je zaleđen na minus 48, uz čak devet dvoznamenkastih igrača ekipe Josipa Sesara. Najbolji igrač Podravca Stefan Zadravec predvodio je sve strijelce sa 30 koševa.

Bosco je uvjerljivo pobijedio Istrauni i potvrdio drugo mjesto. Gosti su nastupili bez dvojice ponajboljih igrača, Milekića i Šimovića, i bilo je samo pitanje vremena kad će Bosco prelomiti utakmicu. Na kraju 94:55 za domaće, uz 24 koša Jularića i nevjerojatnih 26 skokova Ljubičića od čega 15 napadačkih.

Universitas nije imao problema sa Kvarnerom, u ne previše kvalitetnoj utakmici. Obje momčadi nastupile su bez nekoliko prvotimaca, a treneri Karakaš i Mance dali su minutažu svim igračima. Domaćini su kontrolirali utakmicu od početka do kraja i zaključnih 83:62. Runjić i Omrčen sa 14 koševa predvodili su domaćine.

rafičar se oprostio od Prve lige porazom od Agrodalma. Domaćini su se i držali do posljednjih 10 minuta, ali su zadnju dionicu izgubili 20 razlike za uvjerljivih 110:79 Zagrepčana. Raspoložen je bio Matić sa 26 koševa i šest trica.

Šanac je svladao Rudeš uz 20 koševa Češkovića, a Borovo je pregazilo Pulu 1861 105:65 uz 21 koš Brocića.

Plasman u viši rang izborili su Gorica i Bosco, a ispadaju Pula 1861, Šanac Karlovac i Grafičar.

Možemo reći da je jedinstvena druga liga u prvoj sezoni dobila prolaznu ocjenu, ali uz jako puno prostora za napredak, koje se nadamo vidjeti već dogodine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10801.05.2018. u 14:46
    26 skokova, nevjerojatno. Dajte tom malom da se igra u Ciboni!
    narada108