Rukomet

Detono Zagreb ispao u četvrtfinalu, Sesvete brane hrvatske boje

Sportnet • utorak, 01.05.2018.
Detono Zagreb ispao u četvrtfinalu, Sesvete brane hrvatske boje

Rukomet na pijesku i dalje oduševljava publiku na zagrebačkom Jarunu. Pretposljednjeg dana turnira odigrane su uzbudljive četvrtfinalne utakmice u muškoj seniorskoj konkurenciji.

U prvoj utakmici ruski Ekaterinodar očekivano je svladao KRP Nevažni sa 2-0 u setovima te tako opravdao svoju ulogu favorita. Istim rezultatom, jednako uvjerljivo, pobijedili su i Sesvećani goste iz Srbije i ostali jedini hrvatski predstavnik u završnici.

U napetoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici, Detono Zagreb, sedmerostruki klupski europski prvak, izgubio je u raspucavanju od danske ekipe HEI BH. Danci nemaju puno vremena za slavlje jer se u polufinalu susreću sa švedskom reprezentacijom, koja je sa 2-0 u setovima dobila mađarski Beach stars.

Kod djevojaka je završena grupna faza te će se za prolaz u četvrtfinale boriti Kontese s Pyrkijem, Dubrava s Goteborgom, Beachqueens s Detonom i 2areg s Caipiranhama. Uz mnoštvo atraktivnih poteza i zapanjujućih golova u seniorskoj konkurenciji, dobili smo danas još jednog pobjednika turnira u mlađim kategorijama, a to je u YAC (Younger Age Category) 2004 ekipa Medveščaka koja je s 2-0 svladala vršnjake iz Sesveta.

Nakon odigranih utakmica, održan je u Integralnom hotelu i hostelu Zagreb okrugli stol na temu rukometa na pijesku s međunarodnim predavačima. Raspravljalo se o aktualnim temama s pogledom iz kuta delegata, sudaca i trenera. Svakako dobar uvod za završni dan, kada će se odigrati preostale finalne utakmice ovog mladog sporta. Sve rezultate, poredak po skupinama i statistiku možete pratiti na službenoj stranici turnira www.jaruncup.com, a dobrodošli ste uživo podržati natjecatelje na pjeskaškim terenima pokraj Velikog jezera ŠRC Jarun. Seniorska finala igraju se od 16 sati.

Ivana Krpina

FOTO: Jozo Čabraja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!