Tenis

Odličan meč i pobjeda Nina Serdarušića protiv Lukaša Rosola

Petar Jenjić • utorak, 01.05.2018.
Odličan meč i pobjeda Nina Serdarušića protiv Lukaša Rosola
Foto: Kristijan Komarica

Nino Serdarušić uspješno je započeo nastup na Challengeru u češkoj Ostravi. Hrvatski tenisač u prvom je kolu igrao protiv domaćeg tenisača Lukaša Rosola kojeg je uspio pobijediti u dva seta za sat i 43 minute provedene na terenu...

Lukaš Rosol imao je nekoliko značajnih skalpova tijekom karijere, ali kako ona odmiče tako pada i njegov ranking. Naravno, to nikako ne umanjuje jako dobar meč Nina Serdarušića koji ga je svladao u dva seta (6:4, 7:5) i prošao u drugo kolo Challengera u Ostravi.

Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj, a trajao je sat i 43 minute. U sljedećem kolu Serdarušić će igrati protiv Francuza Vincenta Millota koji ga je pobijedio krajem veljače na Challengeru u Bergamu.

Tijekom prvog seta hrvatski tenisač nije dozvolio nijednu priliku za oduzimanje servisa domaćem igraču koji je bio prisiljen četiri puta spašavati break lopte. U najvažnijem trenutku Serdarušić je ipak uspio uzeti servis Rosola. Pri vodstvu 5:4 došao je do ukupno pete break lopte, iskoristio je i došao do vodstva u setovima.

Drugi set razvijao se malo drugačije, ali ponovno je otišao u korist hrvatskog tenisača. Rosol je napravio break i stigao do vodstva 5:3, ali tu je i stao. Serdarušić je spasio ukupno dvije set lopte i dobio sve gemove do kraja seta za potvrdu pobjede.

Challenger Ostrava, prvo kolo:
Nino Serdarušić - Lukaš Rosol 6:4 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!