Tenis

Martić zaustavljena u prvom kolu, Flipkens slavila u tri seta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 30.04.2018.
Martić zaustavljena u prvom kolu, Flipkens slavila u tri seta
Foto: EPA

Petra Martić zaustavljena je u prvom kolu WTA turnira u Rabatu. Bolja od hrvatske tenisačice u tri seta bila je Belgijka Kirsten Flipkens za dva sata i 18 minuta provedenih na terenu...

Početak WTA turnira u marokanskom Rabatu neće po dobrom pamtiti Petra Martić. Hrvatska tenisačica, postavljena za treću nositeljicu, poražena je u prvom kolu od belgijske predstavnice Kirsten Flipkens u tri seta. Flipkens je do pobjede u prvom međusobnom dvoboju stigla u tri seta (3:6, 6:3, 6:4) za dva sata i 18 minuta igre.

Hrvatska tenisačica dobro je krenula u meč i u dugačkom prvom gemu iskoristila ukupno pet loptu za oduzimanje servisa. U četvrtom gemu Martić je spasila jednu break priliku protivnice, da bi pri vodstvu 5:3 napravila još jedan break i stigla do prvog seta.

Drugi set nije bio tako dobar za hrvatsku tenisačicu. Flipkens je dobila prva četiri gema i bez većih problema održavala prednost do kraja. Martić je spasila dvije set lopte, ali treću nije.

U prva tri gema odlučujućeg seta vidjeli smo tri breaka, a s obzirom na to da je prva servirala Martić, belgijska tenisačica bila je u prednosti. Flipkens je još jednom oduzela servis hrvatskoj tenisačici i ubrzo došla do vodstva 5:2 i tri vezane meč lopte. Martić je uspjela spasiti sve tri i napraviti break, no belgijska tenisačica nije pokleknula u sljedećem servis gemu, iskoristivši četvrtu meč loptu.

WTA Rabat, prvo kolo:
Kirsten Flipkens - Petra Martić (3) 3:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!