Tenis

Loš drugi servis stajao Karlovića poraza protiv Kohlschreibera

Sportnet • utorak, 01.05.2018.
Loš drugi servis stajao Karlovića poraza protiv Kohlschreibera
Foto: EPA

U prvom kolu ATP turnira u njemačkom Münchenu, domaći tenisač Philipp Kohlschreiber bio je uspješniji od Ive Karlovića s 2:0 u setovima. Hrvatski tenisač, trenutno 82. na ATP ljestvici, nije odigrao meč na svojoj uobičajenoj razini te je prilično lako omogućio pobjedu njemačkom tenisaču...

AUTOR: Jan Šneler

U prvom setu Karlović je bio na svojoj razini što se tiče servisa. Čak 10 aseva, odličan postotak prvog servisa (77%), a manji broj osvojenih poena na prvom servisu nadoknađivao je dobrim postotkom na drugom servisu. Ipak, na servis Kohlschreibera, hrvatski tenisač nije imao rješenja.

Čak prva tri gema na svom servisu njemački je tenisač osvojio bez izgubljenog poena. U međuvremenu, pomalo je napadao Karlovićev servis da bi u sedmom gemu imao ogromnih 0:40. Iskusni Karlović odgovorio je na najbolji mogući način te je uspješno obranio sve break lopte i osvojio gem.

Ipak, koncentracija ga je napustila u ključnom, 11. gemu kada je trebao osigurati barem tie-break. Kohlschreiber je osvojio gem i došao do vodstva 6:5 koje je dobrim i sigurnim servisom malo kasnije pretvorio u osvajanje seta sa 7:5.

U drugom setu Karlović je počeo odlično, servis je slušao i iako je imao dvije dvostruke greške, postotak od 91% poena na prvom servisu bio je izvrstan. Nažalost, ako je prvi servis bio odličan, drugi je bio jako slab. To ga je uostalom stajalo izgubljenog servisa u petom gemu. Tu je bilo jasno kako Karlović realno gubi meč.

Do kraja meča, Kohlschreiber je prilično suvereno održao prednost te sa 6:4 slavio u drugom setu i prošao u drugo kolo natjecanja gdje ga čeka bolji iz dvoboja Mische Zvereva i Andreasa Haider-Mauera.

ATP München, 1. kolo:
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 6) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:5 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!