Nogomet

Talijanski savez potvrdio: "Pregovori s Mancinijem počinju sredinom svibnja"

Branimir Korać • utorak, 01.05.2018.
Talijanski savez potvrdio: "Pregovori s Mancinijem počinju sredinom svibnja"
Foto: EPA

Nakon što je Carlo Ancelotti odbio mogućnost preuzimanja talijanske reprezentacije, u prvi plan iskočio je Roberto Mancini, a Talijanski nogometni savez potvrdio je kako će sredinom mjeseca s njim započeti pregovore...

Roberto Mancini apsolutni je favorit za preuzimanje uloge talijanskog izbornika. Činilo se kako je ta uloga rezervirana za Carla Ancelottija, no nakon što je on odbio poziv, Talijani su se okrenuli opciji B i javili su se Manciniju.

Mancini je još uvijek pod ugovorom sa Zenitom, ali potvrdio je u razgovoru s čelnicima Saveza kako je spreman preseliti iz Rusije u Italiju i preuzeti reprezentaciju.

Prvi čovjek FIGC-a Roberto Fabbricini potvrdio je kako su prvi kontakti s Mancinijem uspostavljeni te će se sredinom mjeseca započeti s konkretnijim razgovorima.

"Jučer su se Alessandro Costacurta i team manager Gabriele Oriali sastali s Robertom Mancinijem koji je potvrdio kako je spreman raskinuti ugovor sa Zenitom i preuzeti reprezentaciju. Dogovoreno je da će se s razgovorima nastaviti 13. svibnja nakon završetka ruskog prvenstva. Još uvijek ništa nije dogovoreno. Imamo budžet s kojim raspolažemo i moramo vidjeti koliko će nas njegov angažman stajati te s kojim trenerima misli surađivati", istaknuo je Fabbricini.

Zenit je trenutno peti u ruskom prvenstvu, a prije njega Mancini je vodio i Fiorentinu, Lazio, Inter, Manchester City i Galatasaray. U nekoliko navrata bio je među kandidatima za poziciju talijanskog izbornika, ali nikada nije dobio priliku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!