Tenis

Manje od sat vremena bilo je potrebno Cabreri i Fett za drugo kolo turnira u Rabatu

Sportnet • utorak, 01.05.2018.
Manje od sat vremena bilo je potrebno Cabreri i Fett za drugo kolo turnira u Rabatu
Foto: EPA

Za svega 57 minuta mlada hrvatska tenisačica Jana Fett i njena kolegica iz Australije, 20-godišnja Lizette Cabrera prošle su u drugo kolo WTA turnira u marokanskom Rabatu...

PIŠE: Jan Šneler

Mlade snage svjetskog tenisa odigrale su odličan meč. U prvom kolu turnira u Rabatu Jana Fett i Lizette Cabrera uspješno su slavile protiv Maryne Zanevske i Silvije Soler-Espinose. U drugom kolu očekuju ih prve nositeljice turnira Barbora Krejčikova i Anna Smith.

Iznimnu koncentraciju i kompaktnost pomalo nespojivom s mladošću, Fett i Cabrera odradile su prvi set. Strpljivo su čekale priliku i u šestom gemu odlično napale servis protivnica i s 15:40 došle do prvog breaka. Nažalost, već u sljedećem gemu gube svoj servis.

Upravo u tim trenucima Fett i Cabrera nisu gubile koncentraciju već su odličnim tenisom u osmom gemu ponovno došle do breaka kojeg ovog puta nisu izgubile i osvojile set sa 6:3.

Drugi set počeo je još bolje za australsko-hrvatski par. Već nakon tri gema, Fett i Cabrera oduzele su čak dva puta servis protivnicama i činilo se kako je ključan trenutak u meču prošao. Uspjele su Zanevska i Soler-Espinosa vratiti jedan break u četvrtom gemu, no više od toga nisu mogle. Strpljivo i pametno igrale su Fett i Cabrera.

Kako bi potvrdile pobjedu i ulazak u drugo kolo, još jednom su oduzele servis Zanevskoj i Soler-Espinosi te sa 6:2 osvojile drugi set i za manje od sat vremena prošle u drugi krug natjecanja.

WTA Rabat, parovi (ž):
Silvia Soler-Espinosa/Maryna Zanevska - Lizette Cabrera/Jana Fett 3:6 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!