Košarka

J.B. Bickerstaff imenovan novim trenerom Memphis Grizzliesa

Petar Jenjić • utorak, 01.05.2018.
J.B. Bickerstaff imenovan novim trenerom Memphis Grizzliesa

J.B. Bickerstaff imenovan je novim glavnim trenerom momčadi Memphis Grizzliesa, službeno je objavio klub u utorak tijekom ranog poslijepodneva. Detalji ugovora nisu poznati javnosti...

Memphis Grizzliesi nisu imali sezonu za pamćenje, zaključivši je s omjerom od 22 pobjede i 60 poraza. Nakon odlaska Davida Fitzdalea krajem studenog prošle godine momčad je preuzeo dotadašnji pomoćnik J.B. Bickerstaff i vodio ju do kraja ove sezone.

Vodstvo kluba očito je bilo zadovoljno njegovim radom pa je odlučilo ga je odlučilo postaviti na poziciju glavnog trenera. Službena objava Grizzliesa stigla je u utorak tijekom ranih poslijepodnevnih sati.

"J.B. Bickerstaff odradio je odličan posao protekle sezone koja je, s obzirom na okolnosti, bila prilično turbulentna. Povezao je igrače i zaslužio njihovo poštovanje pa zadovoljno možemo reći kako je imao važnu rolu u razvijanju naših mladih igrača. Uzbuđeni smo što ćemo ga od sljedeće sezone vidjeti na mjestu glavnog trenera, sa zdravim i punim rosterom", rekao je generalni direktor kluba Chris Wallace.

Bickerstaff u klub stiže 2016. godine, prije čega je pet godina proveo u redovima Houston Rocketsa gdje je funkciju privremenog glavnog trenera preuzeo u sezoni 2015./16. kada je s momčadi zaključio sezonu na omjeru 37-34 i ispao u prvoj rundi doigravanja od Golden State Warriorsa.

Na samom početku karijere radio je s ocem Bernijem Bickerstaffom u Charlotta Bobcatsima, nakon čega je od 2007. do 2011. godine bio dio trenerskog tima u Minnesota Timberwolvesima.

Detalji ugovora nisu poznati javnosti, ali prema pisanju ESPN-a, Bickerstaff je potpisao na tri sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!