Nogomet

VIDEO: Hrvatska kolonija u Legiji do prvog trofeja, Antolić asistent u finalu Kupa

Branimir Korać • srijeda, 02.05.2018.
VIDEO: Hrvatska kolonija u Legiji do prvog trofeja, Antolić asistent u finalu Kupa
Foto: FaH

Varšavska Legia stigla je do pobjede u finalu Kupa protiv Arke iz Gdynije, branitelja titule osvajača Kupa. Prvi je to trofej za Domagoja Antolića, Eduarda da Silvu i Deana Klafurića od dolaska u Legiju...

Očito je šok terapija otkazom Romeu Jozaku i postavljanjem Deana Klafurića na njegovo mjesto urodila plodom i nakon promjene trenera Legia ne zna za poraz. Od tada su upisane četiri pobjede u isto toliko susreta, a četvrta je stigla u finalu Kupa protiv Arke.

Prije samo mjesec dana Arka je svladala Legiju u poljskom prvenstvu, no osveta je stigla već danas u finalu Kupa gdje je Legia bila bolja s 2:1, ipak lakše nego što to rezultat govori.

Već u prvih pola sata Legia je stigla do dva gola prednosti. Prvo je u 12. minuti Domagoj Antolić ubacio s desne strane, lopta je u petercu došla do Jaroslawa Niezgode koji je iz blizine gura u mrežu.

U 29. minuti već je bilo 2:0. Na odbijenu loptu u 16 metara Arke natrčao je Cafu i pospremio loptu u mrežu.

U drugom dijelu novi problemi za Arku, Grzegorz Piesio zaradio je izravni crveni karton zbog neopreznog prekršaja na aut liniji, a Arka je tek u samom finišu, osmoj minuti sudačke nadoknade smanjila na konačnih 2:1 preko Dawida Soldeckog.

Antolić je odradio cijelu utakmicu dok je Eduardo ušao u igru u 89. minuti. Legiji je to 19. trofej pobjednika Kupa čime je najuspješniji poljski klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!