Košarka

Hrvoje Perić predvodio Veneziju do prve europske titule

Petar Jenjić • srijeda, 02.05.2018.
Hrvoje Perić predvodio Veneziju do prve europske titule

Košarkaši Venezije osvojili su prvi europski trofej u klupskoj povijesti. U uzvratnoj utakmici finala FIBA Europskog kupa obranili su osam koševa prednosti protiv Avellina upisavši pobjedu 81:79. Prvo ime pobjedničke momčadi bio je Hrvoje Perić...

Osam koševa prednosti branila je Venezia iz prve finalne utakmice FIBA Europskog kupa protiv Avellina. Na kraju se pokazalo i više nego dovoljnim, iako je Avellino prijetio sve do samog kraja utakmice. Venezia je na domaćem parketu upisala pobjedu 81:79 i tako osvojila svoj prvi europski trofej.

Venezia je odigrala puno bolje prvo poluvrijeme i na krilima raspoloženog Hrvoja Perića imala devet poena prednosti. Gosti nisu bili šuterski raspoloženi, ubacili su tek dvije od deset upućenih trica.

Međutim, dosta se toga promijenilo početkom nastavka. Avellino je počeo ubacivati izvana i napravio je seriju 12:0 za dolazak na tri poena prednosti (50:47). Međutim, iako su gosti ostali u egalu sve do kraja utakmice, bilo je jasno kako neće uspjeti nadoknaditi zaostatak kada je Austin Daye zabio za četiri koša prednosti 44 sekunde prije kraja (80:76).

Veneziju su do pobjede s po 16 poena predvodili MarQuez Haynes i Hrvoje Perić (5/9 za dva, 1/1 za tricu, slobodna bacanja 3/5) koji je dodao dva skoka i dvije asistencije za samo 18 minuta provedenih na parketu.

Prvo ime Avellina svakako je bio Jason Rich s 32 poena i pet asistencija, dok je Kiril Fesenko dodao 21 koš i 15 skokova.

FIBA Europski kup, finale:
Venezia - Avellino 81:79 (158:148)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • x&yzd02.05.2018. u 23:00
    Čestitke Hrvoju Periću na osvojenom trofeju! I neka nam se kroz godinu, dvije opet vrati u Zadar završiti karijeru.
    x&yzd