Ostali sportovi

Sjajni hrvatski stolnotenisači slavili protiv Južne Koreje i izborili osminu finala Svjetskog prvenstva

Sportnet • srijeda, 02.05.2018.
Sjajni hrvatski stolnotenisači slavili protiv Južne Koreje i izborili osminu finala Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Iako nakon jučerašnjeg poraza od Indije nitko nije očekivao kako će Hrvatska uspjeti napraviti iznenađenje i pobijediti Južnu Koreju, hrvatski stolnotenisači upravo su to uspjeli i uz pomoć Austrije došli do osmine finala...

PIŠE: Jan Šneler

Koliko je velika pobjeda Hrvatske dovoljno govori podatak kako je do ovoga meča Južna Koreja sve dvoboje dobila s 3:0. Niti jedna momčad nije došla niti blizu pobjede protiv sjajnih Južnokorejaca. Sve do Hrvatske, koja je igrala sjajno iznenadivši tako sve navijače.

Krenulo je u neku ruku očekivano. Lee Sangsu bez većih problema svladao je Tomislava Pucara s 3:0 u setovima. Nije loše igrao hrvatski stolnotenisač, ali je Južnokorejac bio prevelika prepreka. Činilo se kao da će Južna Koreja rutinski doći do slavlja, no onda se ukazao odlični Andrej Gaćina.

Iako nas je malo razočarao u jučerašnjem porazu od Indije, danas je Gaćina bio briljantan. Prvi set pripao je hrvatskom stolnotenisaču, da bi odmah uzvratio Lim Jonghoon. Hrvatski stolnotenisač ipak nije posustao te je u naredna dva seta bez većih problema svladao Južnokorejca i donio Hrvatskoj prvi bod.

Slijedio je treći meč između Frane Kojića, 202. stolnotenisača na svijetu i Kim Donghyuna koji je na diobi 69. mjesta. Nije se od Kojića očekivalo da će uspjeti doći do pobjede, no 26-godišnji stolnotenisač iznenadio je u potpunosti. Prvi set pripao je Kojiću, u drugome ipak Kim vraća no onda hrvatski stolnotenisač pokazuje sjajnu igru, unatoč tome što Kim nije nimalo slab igrač. Sljedeća dva seta pripadaju hrvatskom stolnotenisaču i Hrvatska je drugim bodom došla vrlo blizu velikog iznenađenja.

Slijedio je najvažniji meč za Hrvatsku. Najbolji hrvatski stolnotenisač, Andrej Gaćina, igrao je protiv Lee Sangsua, osmog na Svijetu. Pobjeda bi Hrvatskoj donijela slavlje u cjelokupnom dvoboju i jasno je kako su ulozi bili ogromni. Bolje je otvorio Lee, no onda Gaćina pokazuje zašto može i treba biti vođa ove reprezentacije. Sljedeća tri seta osvaja hrvatski stolnotenisač i vodi Hrvatsku do pobjede. Ostalo je samo pričekati pobjedu Austrije protiv Indije.

Austrija je slavila protiv Indije, eliminiravši tako Francusku i Indiju iz osmine finala. Istovremeno Hrvatska je s omjerom od tri pobjede i dva poraza prošla u osminu finala. Direktno u četvrtfinale prošla je Južna Koreja kao prvoplasirana u skupini D.

Svjetsko prvenstvo, 5. kolo:
Hrvatska - Južna Koreja 3:1

Tomislav Pucar (HRV) - Lee Sangsu (KOR) 0:3 (9-11,7-11,10-12)
Andrej Gaćina (HRV) - Lim Jonghoon (KOR) 3:1 (11-9,9-11,11-8,11-8)
Frane Kojić (HRV) - Kim Donghyun (KOR) 3:1 (11-8,7-11,11-8,11-7)
Andrej Gaćina (HRV) - Lee Sangsu (KOR) 3:1 (8-11,11-9,11-7,11-9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.05.2018. u 23:57
    wow, ovo je veliko, ogromno iznenadenje, ne samo zbog onog debakla jucer. Cestitke, decki!
    narada108