Košarka

Bender dobio novog trenera, zlatni Kokoškov preuzima Sunse

Branimir Korać • četvrtak, 03.05.2018.
Bender dobio novog trenera, zlatni Kokoškov preuzima Sunse
Foto: EPA

Osvajač naslova europskog prvaka sa Slovenijom, Igor Kokoškov, novi je trener Phoenix Sunsa. Kokoškov je radio kao pomoćnik Quina Snydera u Jazzerima, a od iduće sezone samostalno će voditi NBA momčad...

Srpski stručnjak koji će zauvijek ostati upisan zlatnim slovima u povijest slovenske košarke, Igor Kokoškov, nasljednik je Jayja Triana na klupi Phoenix Sunsa koje će voditi od sljedeće sezone.

Kokoškov je bio jedan od kandidata s kojima su Sunsi odradili razgovore i na kraju su se odlučili upravo njemu pružiti priliku.

Osim Kokoškova u igri za mjesto trenera Sunsa bili su i Jason Kidd, Vinny Del Negro, Jay Triano, David Fizdale, Steve Clifford, Frank Vogel, Kevin McHale, David Blatt i James Borrego, ali odluka je pala na 46-godišnjeg srpskog stručnjaka.

Kokoškov je sa Sunsima dogovorio trogodišnju suradnju, a u Phoenixu se nadaju kako će imati itekako koristi od te suradnje, posebno ako uhvate Luku Dončića na draftu koji je s Kokoškovim u odličnim odnosima te ga je vodio na Europskog prvenstvu gdje je sa Slovenijom osvojio zlato.

Kokoškov je u NBA ligi od 2000. godine kada je probio led za Europljane i radio kao pomoćnik u Los Angeles Clippersima. Sa Snyderom je ranije radio na sveučilištu Missouri, a ima i NBA prsten osvojen s Detroit Pistonsima 2004. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.05.2018. u 00:17
    pa je (i nije).: prvi Evropljanin koji se je tamo rodio, ok. Mike D'Antoni ima i talijansko drzavljanstvo pored americkog, a po radnom iskustvu u NBA oni ce ga tretirati kao "njihovog"; nema sumnje da je veliko priznanje
    narada108
  • Obrisan korisnik03.05.2018. u 15:51
    Prvi Europljanin glavni trener NBA tima, zar ne?
    Obrisan korisnik