Tenis

Ajla Tomljanović kobna za Janu Fett u četvrtfinalu turnira u Rabatu

Branimir Korać • četvrtak, 03.05.2018.
Ajla Tomljanović kobna za Janu Fett u četvrtfinalu turnira u Rabatu
Foto: EPA

Jana Fett zaustavljena je u četvrtfinalu turnira u Rabatu. Nakon velike borbe porazila ju je Ajla Tomljanović poslije dva sata i 15 minuta igre u tri seta...

Hrvatica s australskom putovnicom Ajla Tomljanović bila je uspješnija od Jane Fett u četvrtfinalu turnira u Rabatu. Tomljanović je tjedan dana ranije igrala protiv Donne Vekić od koje je upisala visok poraz, no protiv Fett je odigrala bolje i na kraju izborila pobjedu u tri seta.

Dva sata i 15 minuta potrajao je dvoboj između Fett i Tomljanović, Jana je bolje krenula, uzela prvi set sa 6:3, ali nakon toga sve je bilo na strani Tomljanović koja je dominirala mečom i uspjela privesti ga kraju. U završnici trećeg seta Fett je zaprijetila povratkom, ali Tomljanović je izdržala taj nalet i iskoristila ukupno četvrtu meč loptu.

Obje igračice imale su priličnih problema na svom servisu, posebno u prvom setu gdje u samo jednom gemu nije bilo break prilika. Uspješna je tu bila Fett koja je kod 5:3 napokon odservirala bez velikih stresova te uzela prvi set sa 6:3.

U drugom setu drugačija slika. Tu su obje stabilizirale igru na početnom udarcu, a jedino je Fett imala krizu u drugom gemu gdje je izgubila servis i do kraja seta nije se uspjela vratiti.

Tomljanović je tako izborila odluku u trećem setu gdje je povela s 4:1 uz dupli break, nakon toga više nijedna igračica nije uzela svoj servis gem i Tomljanović je tako otišla do pobjede.

Ajla je imala ukupno čak 22 break prilike od čega je iskoristila njih šest dok je Fett imala njih devet, a iskoristila je četiri.

Polufinale Tomljanović donosi sedmu nositeljicu Aleksandru Krunić od koje je izgubila prošle godine na US Openu u dva glatka seta.

WTA Rabat, četvrtfinale:
Jana Fett (Hrvatska) - Ajla Tomljanović (Australija) 6:3, 3:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tko Gdje03.05.2018. u 23:50
    Izdajica!
    Tko Gdje