Nogomet

Peruanski kapetan svjedočio na CAS-u u borbi za skidanje suspenzije zbog pozitivnog dopinškog testa

Branimir Korać • četvrtak, 03.05.2018.
Peruanski kapetan svjedočio na CAS-u u borbi za skidanje suspenzije zbog pozitivnog dopinškog testa
Foto: EPA

Paolo Guerrero nalazi se u borbi za spas karijere. 34-godišnji kapetan peruanske reprezentacije suspendiran je na šest mjeseci zbog pozitivnog testa na kokain, a pred CAS-om se vodi bitka oko visine njegove kazne...

Nakon pozitivnog testa na kokain, Paolo Guerrero dobio je šest mjeseci suspenzije, no pred CAS-om vodi bitku kako bi se ta suspenzija u potpunosti izbrisala, ali Svjetska antidopinška agencija istovremeno traži od CAS-a povećanje suspenzije na dvije godine.

Stvar je poznata, Guerrero je bio pozitivan na dopinškom testu, prvotna kazna od strane Fife iznosila je godinu dana, ali nakon žalbe i tvrdnje Guerrera kako je vrlo mala količina kokaina pronađena preko kontaminiranog čaja, ta je suspenzija smanjena na šest mjeseci što omogućuje Guerreru nastup na Svjetskom prvenstvu.

Hoće li dobiti priliku za to, ovisi o CAS-u jer je jednako tako moguće da Sportski arbitražni sud na kraju prihvati žalbu WADA-e i poveća suspenziju

Guerrero ima veliku podršku u Peruu što se pokazalo i danas prilikom dolaska na sud u Lausanneu gdje su ga dočekali brojni navijači i pokazali da su uz njega. Peruanac je odradio svjedočenje, a CAS je potvrdio kako će odluku u ovom slučaju objaviti sljedeći tjedan.

Inače, Guerreru suspenzije završava ovaj tjedan i nakon toga moći će normalno nastupati ako ne bude povećavanja kazne kako se nada CAS.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!