Nogomet

Solano: "Teško je opisati koliko nam Guerrero znači, on je naš vođa i glavni igrač"

Branimir Korać • petak, 04.05.2018.
Solano: "Teško je opisati koliko nam Guerrero znači, on je naš vođa i glavni igrač"
Foto: EPA

Peru s nestrpljenjem očekuje presudu CAS-a u vezi pozitivnog dopinškog testa Paola Guerrera, a pomoćni trener reprezentacije Nolberto Solano nada se najboljem...

Najteži protivnik Perua u skupini na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bit će Francuska, zna to jako dobro i proslavljeni peruanski reprezentativac, a danas pomoćni trener Nolberto Solano. Solano vrlo cijeni Francusku, posebno njenu veznu liniju.

"Sve su to vrlo motorični igrači, posebno dobri u veznoj liniji s Pogbom, Kanteom, Matuidijem... Moramo se pobrinuti da im ne ostavimo previše prostora jer će nas jednostavno ubiti", iskreno će Solano u intervjuu za AP.

Sljedeći tjedan donijet će i presudu u slučaju Paola Guerrera, a Solano se nada kako će ona biti pozitivna i da će Guerrero kao kapetan predvoditi Peru u Rusiji.

"On je poseban igrač i puno nam znači, posebice jer imamo dosta mladu reprezentaciju. On je naš vođa, najbolji strijelac i naš glavni igrač. Teško je objasniti koliko nam je važan. On je klasična devetka kao što je bio Alan Shearer", ističe Solano.

Solano dodaje kako se ovaj put isplatilo Savez čekati rezultat s izbornikom Ricardom Garecom.

"U Savezu su ovaj put bili dovoljno čvrsti i ostavili izbornika. To se nikada ranije nije dogodilo, niti kada sam ja igrao. Uvijek su nakon tri-četiri poraza uručivali otkaz izborniku, ali ovaj put unatoč četiri poraza u prvih šest utakmica, vjerovali su u Garecu."

Kao još relativno mlad trener, Solano uči od drugih, posebno od trenera u Premiershipu. Tako je otkrio kako najviše cijeni Arsenea Wengera.

"Svi vole i prate Pepa Guardiolu i njegov Manchester City jer igra prekrasan nogomet kakav bi svi željeli igrati. Međutim ja sam veliki obožavatelj Arsenea Wengera iako znam dosta ljudi koji se neće složiti sa mnom."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!