Tenis

Petra Martić preko Ruskinje u dva seta do drugog kola Madrida

Petar Jenjić • subota, 05.05.2018.
Petra Martić preko Ruskinje u dva seta do drugog kola Madrida
Foto: FaH

Petra Martić uspješno je započela turnir u Madridu, a u prvom kolu je za sat i 19 minuta provedenih na terenu bila bolja od 28. igračice svijeta Svetlane Kuznjecove...

Uspješan prvi nastup na Mastersu u Madridu zaključila je Petra Martić koja je za sat i 19 minuta, u prvom međusobnom dvoboju, svladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu.

Inače 28. igračica svijeta nije imala prevelike šanse protiv hrvatske tenisačica koja je do pobjede stigla u dva seta (6:4, 6:2). U drugom kolu igrat će protiv Caroline Garcia koja je svladala Dominiku Cibulkovu.

Iako je u prvom setu dva puta imala po break prednosti, drugi puta pri vodstvu 5:3, Martić nije uspjela zaključiti set na vlastitom servisu. Naprotiv, u sljedećem gemu po treći puta oduzela je Ruskinji servis i stigla do prvog seta.

Hrvatska tenisačica kudikamo bolje igrala je u drugom setu, posebno na vlastitom servisu. U četvrtom gemu iskoristila je ukupno šestu break priliku u setu i došla do vodstva 3:1. Martić je došla do još jednog breaka, pri rezultatu 5:2, te tako zaključila meč u svoju korist. U cijelom setu na servisu je izgubila tek dva poena.

WTA Madrid, prvo kolo:
Petra Martić - Svetlana Kuznjecova 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!