Nogomet

Neuer u borbi s vremenom za odlazak na SP: "Ozljeda je osjetljiva, ne smije se preuzimati rizik"

Branimir Korać • subota, 05.05.2018.
Neuer u borbi s vremenom za odlazak na SP: "Ozljeda je osjetljiva, ne smije se preuzimati rizik"
Foto: EPA

Manuel Neuer naporno je radio na povratku poslije ozljede, ali Jupp Heynckes još uvijek smatra kako nije spreman za potpuni povratak i drži ga van konkurencije za nastup...

Manuel Neuer još od rujna nema nijedan nastup, tek se oporavio od ozljede i pred njemačkim izbornikom Joachimom Löwom bit će velika dvojba pozvati ga u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo ili ne. Bayern do kraja sezone ima još samo dvije utakmice, finale Kupa protiv Eintrachta u kojem nije vjerojatno da će braniti te posljednje kolo njemačkog prvenstva protiv Stuttgarta gdje bi mogao dobiti priliku nakon (pre)dugo vremena. "S njim ćemo intenzivnije raditi tijekom tjedna, isprobat ćemo ga i u trening utakmicama i onda donijeti odluku", poručuje trener Bavaraca.

Očekivalo se da bi ga Jupp Heynckes možda mogao koristiti već u predzadnjem kolu protiv Kölna, međutim u tom susretu nije u konkurenciji za nastup.

Embed from Getty Images

"Uvijek morate biti oprezni jer je riječ o ozljedi koja se događala dva-tri puta i ne smije se dozvoliti niti najmanja pogreška na putu povratka. Izgleda dosta pozitivno, ali ne smije preuzeti nikakav rizik jer je riječ o jako osjetljivoj ozljedi", tvrdi Heynckes.

Löw je već dao naznake da bi Neuer trebao biti na okupljanju reprezentacije, a onda će se vidjeti hoće li putovati u Rusiju ili ne.

"Ne postoji nikakav deadline po pitanju njegovog povratka i kada bi trebao igrati da bi bio pozvan. Pravi krajnji rok je 4. lipanj do kada moramo potvrditi 23 igrača koji putuju u Rusiju", poručuje njemački team manager Oliver Bierhoff.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!