Nogomet

Morata: "Volio bih ići na Svjetsko prvenstvo, ali svjestan sam da sam previše promašivao"

Mihaela Bradovski • subota, 05.05.2018.
Morata: "Volio bih ići na Svjetsko prvenstvo, ali svjestan sam da sam previše promašivao"
Foto: EPA

Alvaro Morata bit će još malo u neizvjesnosti i niti sam nije uvjeren hoće li se naći na listi kandidata za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Morata je jedno vrijeme bio u prilično lošoj formi, no sada je ipak počeo pružati bolje igre...

Prva sezona Alvara Morate u dresu Chelseaja obilježena je velikim oscilacijama, imao je razdoblje kada je igrao dobro, ali i duboku krizu u kojoj je i izgubio status reprezentativca. No u posljednje vrijeme podignuo je formu te se nada kako će biti među putnicima na Svjetsko prvenstvo.

"Volio bih ići u Rusiju. Bio bi mi težak udarac da ne budem među putnicima, ali i ta opcija postoji. Bilo bi sjajno da se nađem na listi putnika, ali treba pogledati realno i biti svjestan kako nisam imao najbolju sezonu u karijeri i moguće je da ću ostati kod kuće. Znam da nisam briljirao, da sam postigao 30 pogodaka, rekao bih da ću sigurno biti na popisu. Ovako moram biti spreman na sve opcije, ali borit ću se za mjesto do posljednje minute", poručuje Morata.

Španjolski napadač svjestan je kako je puno promašivao i nije pokazao svoje najbolje lice.

"Zaslužan sam definitivno za neke bodove koje smo osvojili, ali isto tako znam da mogu i moram bolje, promašio sam previše čistih prilika. Kada pogledam iza sebe i vidim sve te promašene prilike, samo se pitam kako je moguće da sam to promašio. Ponekad vas od statusa žrtve do junaka dijeli centimetar ili dva."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!