Tenis

Mertens preko Tomljanović do trećeg naslova sezone

Petar Jenjić • subota, 05.05.2018.
Mertens preko Tomljanović do trećeg naslova sezone
Foto: EPA

Do četvrtog naslova na WTA turnirima stigla je Belgijka Elise Mertens koja je u dva seta svladala Ajlu Tomljanović. Mertens je do pobjede stigla nakon sat i 47 minuta borbe...

Elise Mertens pobjednica je turnira koji se igrao u Rabatu. U dva seta (6:2, 7:6), u prvom međusobnom dvoboju, svladala je Australku Ajlu Tomljanović za sati i 47 minuta provedenih na terenu.

Ovom titulom Mertens nastavlja sa sjajnom sezonom. Nakon osvajanja Hobarta i Lugana, belgijskoj tenisačici ovo je treća titula ove godine, a četvrta u karijeri. Uz to, igrala je i polufinale Australian Opena.

Rezultat je bio izjednačen tek do 2:2 u prvom setu kada belgijska tenisačica dobiva četiri uzastopna gema i dolazi do prednosti od 1:0 u setovima.

Odmah na otvaranju drugog seta Mertens je došla do nova dva breaka prednosti, povela je s 3:0. Unatoč tome Tomljanović se uspijeva vratiti u set, spašava jednu meč loptu i izjednačava na 5:5. U odlučujućem 13. gemu belgijska tenisačica povela je s 3:0 i lakoćom do kraja održavala prednost.

WTA Rabat, finale:
Elise Mertens - Ajla Tomljanović 6:2, 7:6 (4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!