Tenis

Njemačko finale u Münchenu, prvi nositelj protiv Karlovićevog "krvnika"

Branimir Korać • subota, 05.05.2018.
Njemačko finale u Münchenu, prvi nositelj protiv Karlovićevog "krvnika"
Foto: EPA

Dvojica Nijemaca borit će se za titulu pobjednika ATP turnira u Münchenu. Prvi nositelj Alexander Zverev igrat će u finalu protiv šestog nositelja i pobjednika nad Ivom Karlovićem, Philippa Kohlschreibera...

Najbolji posao ovog tjedna u Münchenu odradili su njemački igrači, čak trojica došli su do polufinala, a jedini uljez među njima bio je Hyeon Chung. Chung nije uspio dohvatiti finale, uspješniji je bio prvi nositelj Alexander Zverev.

Chung je u jedina dosadašnja dva dvoboja na ATP Touru svladao Zvereva, prošle godine bio je bolji u Barceloni, a ove godine na Australian Openu pa je ovo mala osveta Nijemca za te poraze.

Nakon pet prošlogodišnjih titula, Zverev čeka na prvu u 2018. godini, iza sebe ove godine ima samo jedno finale i to ono u Miamiju gdje je poražen od Johna Isnera.

Embed from Getty Images

Protivnik na putu do sedme titule u karijeri bit će mu Philipp Kohlschreiber, iskusni sunarodnjak koji je također u dva seta bio bolji od trećeg Nijemca u polufinalu Maximiliana Marterera.

Kohlschreiber je puno iskusniji što se tiče finalnih nastupa, ovo će mu biti 18. finale, a osam puta izazio je kao pobjednik. Upravo u Münchenu imao je dosta uspjeha, tri puta osvajao je ovaj turnir, a prošle godine titulu je uzeo Zverev.

U međusobnim dvobojima Kohlschreiber je uspješniji i ima dvije pobjede, ali posljednji meč u Halleu prošle godine otišao je na stranu Zvereva.

ATP München, polufinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 1) - Hyeon Chung (Južna Koreja, 4) 7:5, 6:2
Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 6) - Maximilian Marterer (Njemačka) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!