Košarka

VIDEO: Sjajna utakmica u Wells Fargu otišla na stranu Bostona, Celticsi na korak do finala Istoka

Petar Jenjić • nedjelja, 06.05.2018.
VIDEO: Sjajna utakmica u Wells Fargu otišla na stranu Bostona, Celticsi na korak do finala Istoka
Foto: EPA

Vrlo dramatična utakmica odigrana je u Philadelphiji gdje je do nove, treće pobjede u seriji stigao Boston i poveo s 3-0. Celticsi su uspjeli doći do pobjede nakon produžetka rezultatom 101:98, iako su i u regularnom dijelu imali vodstvo, no Belinelli je Sixersima uspio donijeti produžetak

Boston Celticsi još su se jednom pokazali na velikoj pozornici i u polufinalnoj seriji protiv Philadelphia 76ersa stigli do treće pobjede - na korak do drugog uzastopnog finala konferencije. Celticsi su došli do pobjede nakon produžetka rezultatom 101:98.

Nešto slično kao i u prošloj utakmici, može se reći kako je veliki broj pogrešaka u ključnim trenucima jedan od glavnih uzroka poraza Sixersa. U regularnom dijelu, pri izjednačenom rezultatu, izgubili su loptu koja je dovela do laganih poena gostiju. Srećom, ukazao se Marco Belinelli i donio dodatnih pet minuta.

Iako su sam produžetak otvorili s pet uzastopnih poena i čuvali vodstvo, Boston se nije predavao, konstantno se držao na zaostatku od jednog posjeda i u konačnici to mu se i isplatilo. Al Horford poentirao je za 99:98, nakon čega je ukrao loptu i izborio slobodna bacanja za potvrdu pobjede svoje momčadi.

Dario Šarić dobro je odigrao prvo poluvrijeme, ali u završnici susreta kao da je ostao zaboravljen na klupi od strane Bretta Browna koji je zasigurno jedan od krivaca za novi, ali možda i najbolniji poraz u seriji. Utakmicu je zaključio s 11 poena (2/7 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 1/3), pet skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

Philadelphia je ušla vrlo nervozno u samu utakmicu, moglo se vidjeti na obje strane terena. Jayson Tatum još jednom potvrdio je kako ima veliku budućnost u NBA ligi, ubacio je sedam uzastopnih poena svoje momčadi, a devet u prvih osam minuta. Nakon šest uzastopnih ubačaja Celticsi su imali devet poena viška (17:8).

Sedam prvih šuteva za tricu promašili su Sixersi u prvoj četvrtini, ali uslijedila su dva uzastopna ubačaja Marca Belinellija i J.J. Redicka za seriju domaćina od 12:0 i novi prelazak u vodstvo (20:17).

Jako se teško Šarić u napadu nosio s unutarnjom linijom Bostona koji je tricom Jaylena Browna došao do dvoznamenkaste prednosti (38:28). Ipak, nakon što je povezao šest poena i punio ostale statističke brojke Joel Embiid je sjajnim zakucavanjem preko Arona Baynesa doveo Sixerse u vodstvo. Ritam igre išao je na ruku domaćinima koju je serijom 13:0 došao do sedam koševa viška (50:43).

Nakon napadačke rapsodije u završnim minutama druge četvrtine, Philadelphia se vratila postocima ubačaja iz prve četvrtine. Ubacila je tek 17 poena u cijeloj dionici, pritom promašivši šest šuteva za tricu bez ijednog ubačaja. Unatoč tome ostala je u egalu i zaostajala tek jedan poen uoči posljednjih 12 minuta.

U potpuno dramatičnoj završnici igralo se koš za koš i bilo je jasno kako će jedna lopta odlučivati. Posljednji napad imali su Sixersi, no veliku grešku napravio je Reddick, a Brown nešto manje od dvije sekunde prije kraja donio Celticsima dva koša viška (89:87). Međutim, na drugoj strani ukazao se Belinelli i donio domaćinu produžetak.

Kao što je već i ranije napisano, Celticsi su na krilima Tatuma i posebno Horforda uspjeli doći do preokreta u dodatnih pet minuta i upisati treću pobjedu u seriji.

Sjajni Tatum predvodio je Boston s 24 poena i pet skokova, Terry Rozier dodao je 18 koševa i sedam skokova, a Jaylen Brown 16 poena i devet skokova.

Joel Embiid ubacio je 22 koševa, ali uz 26 potrošenih lopti, čemu je dodao 19 skokova. J.J. Redick dodao je 18 poena.

NBA doigravanje, polufinale Istoka:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 98:101

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bananeros06.05.2018. u 08:36
    ... odnosno 5 sk i 3 sk = 8 sk.. ;)
    Bananeros
  • Bananeros06.05.2018. u 08:35
    5 skoka i 3 skoka, Dario? Valjda 3 ukr. Lopte...?
    Bananeros