Tenis

Gasquet i Šapovalov prošetali se do drugog kola, kraj za Tomaša Berdycha

Branimir Korać • nedjelja, 06.05.2018.
Gasquet i Šapovalov prošetali se do drugog kola, kraj za Tomaša Berdycha
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti u muškom dijelu ždrijeba na turniru u Madridu, a drugo kolo dohvatili su Richard Gasquet i Denis Šapovalov...

Prvog dana glavnog ždrijeba turnira u Madridu odigrana su samo dva susreta u muškoj konkurenciji. U oba susreta favoriti su na kraju stigli do pobjede.

U zvučnom dvoboju Richard Gasquet svladao je Tomaša Berdycha koji je tako prvi nositelj koji se oprostio od turnira. Berdych je postavljen za 14. nositelja, a ovdje je glatko poražen sa 6:4, 6:2. S obzirom na Berdychovu formu u 2018. godini, nikakvo iznenađenje.

Gasquet je rutinski došao do pobjede, nije dopustio Berdychu nijednu break loptu u cijelom meču, a Čeh je u ta dva seta uspio uhvatiti samo devet poena na reternu.

Embed from Getty Images

Još brži i uvjerljiviji bio je Denis Šapovalov koji je prepustio gem manje Tennysu Sandgrenu. Mladi Kanađanin za pobjedu je potrošio samo 55 minuta.

Obojica bi trebali imati teži posao u drugom kolu, Gasquet bi tamo mogao igrati protiv Karen Hačanova, neugodnog mladog Rusa koji prvo treba svladati Dušana Lajovića, a Šapovalova čeka Francuz, pobjednik dvoboja između Lucasa Pouillea i Benoita Pairea.

Madrid, prvo kolo:
Richard Gasquet (Francuska) - Tomaš Berdych (Češka, 14) 6:4, 6:2
Denis Šapovalov (Kanada) - Tennys Sandgren (SAD) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!