Tenis

Sousa do treće ATP titule pred svojim navijačima u Estorilu

Petar Jenjić • nedjelja, 06.05.2018.
Sousa do treće ATP titule pred svojim navijačima u Estorilu
Foto: EPA

Joao Sousa stigao je do treće ATP titule u karijeri. Portugalac je pred domaćim navijačima u Estorilu u dva seta svladao Amerikanca Francesa Tiafoea., završilo je 6:4, 6:4...

Nakon što je jučerašnjim sjajnim mečom izbacio branitelja naslova Pabla Carrena Bustu mladi američki tenisač Frances Tiafoe nije uspio igru prenijeti i na finalni meč. Joao Sousa slavio je u prvom međusobnom dvoboju u dva seta (6:4, 6:4) za sat i 20 minuta te tako osvojio titulu pred domaćim navijačima.

Ovom pobjedom Sousa je ispisao povijest portugalskog tenisa, s obzirom na to da je prvi Portugalac u finalu Estorila. Bilo mu je ovo deseto ATP finale, a ukupno tek treća titula. 2013. godine slavio je u Kuala Lumpuru, a dvije godine kasnije u Valenciji.

U trećem gemu prvog seta Sousa je iskoristio ukupno petu break loptu, ali vrlo brzo Tiafoe uzvraća i dolazi do izjednačenja na 3:3. Međutim, već u sljedećem servis gemu Amerikanac gubi koncentraciju što Sousa koristi i dolazi do novog breaka. Imao je Tiafoe još tri prilike za break pri zaostatku 5:4, ali Portugalac se uspio izvući i doći do prvog seta.

U drugom setu Sousa je startao s dva breaka i poveo je s 4:0. Američki tenisač uspio je jednom oduzeti servis protivniku, ali Portugalac drugi puta nije popustio i uspio je zaključiti meč u svoju korist.

ATP Estoril, finale:
Joao Sousa - Frances Tiafoe 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!