Hrvatski Telekom Prva liga, 33. kolo, 06.05.2018, 17:00 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Marin Vidulin, Bojan Zobenica, Goran Loparac
Rudeš
Rudeš
Anderson Emanuel 14'
Einar Galilea 83'
2:1(1:0) Hajduk
Hamza Barry 78'
Hajduk

VIDEO: Efikasni Rudeš šokirao Hajduk i napravio ogroman korak prema ostanku u ligi

Sportnet • nedjelja, 06.05.2018.
VIDEO: Efikasni Rudeš šokirao Hajduk i napravio ogroman korak prema ostanku u ligi
Foto: FaH

U 33. kolu HT Prve lige, Rudeš je u Kranjčevićevoj gotovo cijelu utakmicu bio podređen, no iz svega četiri udarca prema golu, postigao dva pogotka i osvojio puni plijen protiv Hajduka...

IZ KRANJČEVIĆEVE: Jan Šneler

Veliku pobjedu ostvario je Rudeš u 33. kolu HT Prve lige. Iako premijerne sezone mogu biti kobne za drugoligaše, Rudeš je ovom pobjedom gotovo osigurao ostanak u natjecanju i naredne sezone. Nije ovo bila briljantna predstava obiju momčadi, no Rudeš je svoj dio posla obavio i osvojio tri boda protiv Hajduka.

Na samom startu utakmice bilo je vidljivo kako je Hajduk došao po pobjedu u Kranjčevićevu. Dominirali su Splićani posjedom u uvodnim minutama, no ništa konkretnije nisu kreirali. Rudeš je bio čvrsto postavljen, koncentriran isključivo na defenzivne zadatke.

Iako su gosti dominirali igrom i bili bolji, Rudeš je došao do pogotka. U 14. minuti, Karlo Kamenar je poslao loptu u prostor, prvi do nje je stigao Emanuel Anderson koji je s lakoćom poslao loptu pokraj istrčalog Karla Letice. Ostaje dojam kako je vratar Hajduka prekasno krenuo te je ujedno i krivac za primljeni pogodak.

Nakon postignutog pogotka, Rudeš se ponovno vratio na početni plan. Hajduk je s druge strane nastojao doći do izjednačenja. U 24. minuti, nakon gužve u šesnaestercu, Hamza Barry je iščeprkao loptu, izbio sam pred Josipom Čondrićem, no vratar Rudeša odlično je obranio njegov pokušaj. Samo minutu kasnije, ponovno je Hajduk mogao doći do pogotka. Odlično je potegnuo Andre Fomitschow, no njegov siloviti udarac prošao je usporedno s gol linijom.

Pritisak Hajduka se nastavljao i Rudeš je opasno živio u tim trenucima. Domaći su se nastavljali braniti i čuvati vrijedno vodstvo. U 34. minuti, ponovno je udarac okušao Fomitschow, no još jednom njegov jaki udarac završio je pored vrata. U tim minutama, Rudeš je u više navrata mogao istrčati polukontru i kontru te pokušati doći do drugog pogotka, no većina domaćih igrača ostajala je u tim trenucima na svojoj polovici igrališta.

Na samom kraju prvog dijela, u 43. minuti Adam Gyursco oslobodio se čuvara, primio loptu u šesnaestercu, no njegov udarac otišao je daleko preko gola. Na odmor se otišlo s prednošću Rudeša 1:0, iako je po igri Hajduk zaslužio barem jedan pogodak.

Nakon samo pola minute nastavka, Hajduk je imao odličnu priliku doći do ranog izjednačenja. Odličan ubačaj sa strane, gostujući napadači nisu uspjeli iskoristiti te je propala još jedna izgledna prilika gostiju. Bilo je vidljivo kako je Hajduk još jače odlučio pritisnuti u drugom dijelu, no u većini slučajeva nedostajalo je koncentracije u finišu akcije. U 53. minuti, Rudeš je uputio drugi udarac na vrata Hajduka. Probao je Arturo Segado Munoz, no njegov udarac otišao je daleko od vrata.

Nakon početnog pritiska Hajduka, ušlo se u period utakmice koji je u potpunosti odgovarao Rudešu. Domaći su vrlo lako kontrolirali bezbrojne duge lopte gostiju, a nekoliko puta su i hrabrije istrčali u kontranapade. U 71. minuti, Gyurcso je ponovno bio u stopostotnoj šansi, no ovoga puta s gol linije loptu izbija kapetan Rudeša Leonard Mesarić.

Utakmica je ulazila u završnu fazu, činilo se kao da Hajduk neće nikada jalovim pokušajima doći do pogotka, no u 78. minuti došlo je do izjednačenja. Ubačaj iz slobodnog udarca iskosa izveo je Fomitschow, loptu je krivo procijenio vratar Čondrić i s par metara glavom ju je u gol zakucao Barry.

U 84. minuti, korner je izveo Kamenar, a nakon gužve u šesnaestercu, najspretniji je bio Einar Galilea Azaceta koji je na opće oduševljenje domaće publike ponovno doveo Rudeš u vodstvo. Hajduk je do kraja susreta pokušao ponovno doći do izjednačenja, no pravu šansu Splićani nisu iskreirali i Rudeš je slavio s 2:1.

Ova pobjeda Rudešu znači gotovo siguran ostanak u ligi. Prednost ispred devete Istre povećala se na sedam bodova, a s obzirom na to da su do kraja ostala još tri kola, to bi trebalo biti dosta za ostanak. S druge strane, Hajduk je porazom ostao na trećem mjestu, s bodom manje od Rijeke s kojom će Hajduk snage sučeliti u posljednjem kolu na Rujevici.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!