Nogomet

Kopić: "Moramo zadržati stabilnost i mir u momčadi"; Aira: "Bili smo jako učinkoviti"

Sportnet • nedjelja, 06.05.2018.
Kopić: "Moramo zadržati stabilnost i mir u momčadi"; Aira: "Bili smo jako učinkoviti"
Foto: FaH

Nakon iznenađujuće pobjede protiv Hajduka u 33. kolu HT Prve lige, trener Rudeša, Jose Manuel Aira nije skrivao zadovoljstvo rezultatom iako je istovremeno priznao kako je njegova momčad imala dosta sreće...

IZ KRANJČEVIĆEVE: Jan Šneler

Iako su bili podređeni veći dio utakmice, nogometaši Rudeša uspješno su svladali Hajduk i napravili ogroman korak prema ostanku u ligi. Iako to nitko nije očekivao, pobjeda protiv Hajduka svakako je vrijedna i više od tri boda. S time se apsolutno slaže i trener domaćih Jose Manuel Aira.

"Prvi dio utakmice više mi se svidio, više smo kontrolirali loptu i manje dopuštali Hajduku da napada. Bili smo jako učinkoviti u dvije ili tri prilike da postignemo pogodak. U drugom dijelu, dosta smo se napatili, Hajduk nam je zadavao puno briga. Manjak učinkovitosti gostiju omogućio nam je da dobijemo ovu utakmicu. Da bismo dobili ovakve utakmice, najvažnije je da imamo koncentracije i intenzitet, da imamo sreće, a to nam se danas sve poklopilo", rekao je Aira.

S druge strane, trener Hajduka Željko Kopić nije mogao biti sretan. Njegova momčad bila je bolja, dominirala je, ali veliki broj prilika Splićani nisu uspjeli realizirati. Toga je svjestan i trener Bilih koji ne ističe kako je nezadovoljan krajnjim ishodom.

"Čestitke Rudešu na pobjedi. Što se tiče nas, prvo poluvrijeme kontrolirali smo situaciju. Generalno smo u toj završnoj trećini imali slabije reakcije. Drugo poluvrijeme smo izmjenama još više potencirali napadački učinak, da dođemo u što više situacija jedan na jedan. Imali smo potpunu kontrolu igre, velik broj prilika i poluprilika. Kod izjednačujućeg pogotka, imali smo dovoljno vremena da preokrenemo rezultat, ali nedostajalo nam je koncentracije u tom periodu", istaknuo je Kopić.

Na upit novinara o stanju u momčadi i eventualnom razmišljanju o finalu Kupa, Kopić ističe kako je problem koncentracije i fokusa prisutan. Iako to nije istaknuo, ne treba zaboraviti kako je Hajduk u kratkom roku bio prisiljen suočiti se sa smjenom predsjednika uprave i fizičkim napadom huligana na prvotimce. Takvi događaji sigurno su narušili atmosferu u klubu.

"Moramo zadržati stabilnost i mir. Izuzetno dugo smo gradili jednu specifičnu atmosferu, jednu kompatibilnost u svlačionici. U zadnje vrijeme bilo je stvari koje su nas poremetile. Osjeća se to kod igrača, jednostavno nam reakcije nisu na razini na kojoj bi trebale biti. Finale Kupa još je daleko, imamo još tri utakmice u prvenstvu. Osjetno je da taj dio koncentracije i fokusa nije na najvišoj razini", zaključio je trener Hajduka.

Za kraj, trener Rudeša istaknuo je kako, unatoč tome što još nisu matematički osigurali ostanak, vjeruje u takav ishod. Nema razloga za preveliku brigu jer je prednost Rudeša ispred Istre i Cibalije doista velika.

"Još uvijek matematički nismo osigurali, fale nam još dva boda, ali na jako dobrom smo putu. Teško, gotovo nemoguće bi bilo očekivati da Istra i Cibalia osvoje sve bodove, a da mi ne osvojimo niti jedan", dodao je Aira.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!