Košarka

VIDEO: Warriorsi i Rocketsi gostujućim pobjedama došli na korak do finala Zapadne konferencije

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.05.2018.
VIDEO: Warriorsi i Rocketsi gostujućim pobjedama došli na korak do finala Zapadne konferencije
Foto: EPA

Golden State Warriorsi i Houston Rocketsi napravili su ogroman korak prema prolazu u finale Zapadne konferencije. I jedni i drugi gostujućim pobjedama poveli su s 3-1 u seriji uoči petih utakmica na svom parketu...

New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 92:118 (1-3)

Apsolutna dominacija Golden State Warriorsa u četvrtoj utakmici i na kraju zaslužena visoka pobjeda. Kevin Durant i društvo bili su vrlo raspoloženi i Pelicansi jednostavno nisu imali nikakvo rješenje, posebno protiv Duranta.

Peliucansi nisu bili šuterski dovoljno raspoloženi da bi stvorili ikakve probleme Warriorsima, imali su tricu na skromnih 4/26, a da bi pobijedili Duranta i društvo i taj segment mora biti na vrlo visokoj razini.

Treća utakmica otišla je na stranu Pelicansa s čak 19 poena razlike, no ovdje su Warriorsi ponovno izgledali moćno, napravili su veliki iskorak u odnosu na prošlu utakmicu i napravili su sve da se ne bi ponovio taj dvoboj.

Samo otvaranje susreta usmjerilo je dvoboj, tu su Pelicansi vrlo rano ušli u visok zaostatak 20:6, promašili su prvih osam od deset šuteva, a Warriorsi su već tada ubacili svoju četvrtu tricu.

Nakon toga sve je bilo lakše za Golden State koji je samo povećavao svoju prednost.

Durant je susret završio s 38 poena, devet skokova i pet asistencija, a Stephen Curry dodao je 23 poena.

Kod Pelicansa Anthony Davis bio je na 26 poena i 12 skokova, E'Twaun Moore 20 poena, a po 11 skokova dodali su Nikola Mirotić i Rajon Rondo.

Utah Jazz - Houston Rockets 87:100 (1-3)

Jazzeri su pokušali sve kako bi došli do pobjede protiv Houstona i tako na svom parketu izborili poravnanje u seriji na 2-2. Međutim Houston je bio u pravom izdanju, Chris Paul i James Harden punili su koš Jazzera, Clint Capela odlično je zatvarao reket i Rocketsi su došli do treće pobjede.

Koliko god su Rocketsi imali cijeli susret pod kontrolom, Jazzeri su se ipak u završnici susreta uspjeli približiti i smanjiti zaostatak. Ubačajem Donovana Mitchella smanjili su na 85:80 i zaprijetili su Houstonu potpunim povratkom u susret.

Houston je odmah odgovorio, Chris Paul prvo je podignuo na sedam razlike, a onda je pronašao Trevora Arizu na trici za povratak na dvoznamenkastu prednost. Poslije toga više nije bilo prave prijetnje za goste.

Quin Snyder ističe probleme u realizaciji u reketu za što je u velikoj mjeri zaslužan i Capela koji je upisao čak šest blokada.

"Promašili smo 22 šuta u reketu, imali smo prilike u ovom susretu, ali nismo ih iskoristili. Neki od tih šuteva bili su otvoreni, neki su bili pod pritiskom, ali u ovoj seriji nećeš dobiti lagane šuteve", smatra Snyder.

I u ovom susretu domaćin je igrao bez Rickyja Rubija, a u trećoj dionici ostao je i bez Dantea Exuma koji je do tog trenutka dobro odrađivao posao.

Paul je odradio odličan posao s 27 poena, 12 skokova i šest asistencija, Harden je dodao 24 poena, a Capela 12 poena uz 15 skokova i šest blokada.

Kod domaćina Mitchell je ubacio 25 poena uz devet skokova, Joe Ingles dodao je 15 poena i osam skokova, a Rudy Gobert 11 poena uz deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!