Nogomet

Herrera: "Moramo prestati misliti da smo mala momčad, moramo vjerovati u naslov svjetskog prvaka"

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.05.2018.
Herrera: "Moramo prestati misliti da smo mala momčad, moramo vjerovati u naslov svjetskog prvaka"
Foto: EPA

Meksiko je uvijek predstavljao ozbiljnog i neugodnog protivnika, a Hrvatska je to dobro osjetila na svjetskim prvenstvima 2002. i 2014. godine kada je od Meksikanaca gubila u grupnoj fazi...

Hector Herrera jedan je od važnih igrača i Porta i meksičke reprezentacije, a smatra kako je došlo vrijeme da se Meksikanci prestanu zadovoljavati malim stvarima. Na prošlih šest prvenstava Meksiko je ispadao u osmini finala i Herrera smatra da se to mora promijeniti.

"Moramo prestati strahovati i razmišljati da smo mala momčad. Moramo prestati misliti o tome da nećemo dočekati petu utakmicu. Moramo misliti da ćemo postati svjetski prvaci i podići trofej. Ako prođemo skupinu, mislim da ćemo biti sposobni za velike stvari i biti spremni za iznenađenje."

Iako je iza njega još jedna sjajna sezona, nije siguran hoće li biti među putnicima za Rusiju.

"Rusija je san i cilj, motivacija da igram što bolje i budem među igračima koji će putovati na Svjetsko prvenstvo. Ne znam hoću li biti među njima, nikada nisam osjećao da je moje mjesto sigurno, ali uvijek ću davati sve od sebe. Trudim se da budem na popisu reprezentativaca, pružam sve od sebe za svoje suigrače, momčad i zemlju, nikada nisam ovdje bio zbog transfera u veći klub", ističe Herrera.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!