Nogomet

Karačić: "Ovo je poseban trenutak za mene, neizmjerno sam ponosan"

Sportnet • ponedjeljak, 07.05.2018.
Karačić: "Ovo je poseban trenutak za mene, neizmjerno sam ponosan"
Foto: FaH

Mladi 21-godišnji desni bek Lokomotive, iznenađujuće je dospio na preliminarni popis australske nogometne reprezentacije za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

PIŠE: Jan Šneler

Popis koji je objavio izbornik Australije Bert van Marwijk vjerojatno ne bi bio dočekan toliko značajno u Hrvatskoj da na njemu ne stoji jedno ime - Fran Karačić. Mladi obrambeni igrač zagrebačke Lokomotive jedan je od 32 sretnika koji će biti u krugu za australsku nogometnu selekciju na Svjetskom prvenstvu.

Iako je i sam izbornik priznao kako nikada uživo nije gledao Karačića, vijesti kako Australija nema dobrih rješenja na desnom beku te kako je trener mladih Australaca bio izraziti zagovornik Karačića, idu u prilog nogometašu Lokomotive.

"Ovo je poseban trenutak za mene, neizmjerno sam ponosan. Znam da su me pratili neko vrijeme, ali nikada ne znate hoće li poziv stići te je upravo zato ovo nešto posebno. Uvjeren sam kako mogu odraditi dobar posao za Australiju, upravo na poziciji koju oni žele posebno pojačati za Svjetsko prvenstvo", rekao je Karačić za The World Game.

Ono što će svakako interesirati hrvatske navijače jest činjenica da je Karačić rođen u Zagrebu i da je igrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju. Ipak, Karačić ističe kako je oduvijek htio igrati za Australiju te kako je njegova obitelj jako vezana za tu zemlju.

"Odrastao sam u Hrvatskoj, ali već dugo pratim Australiju i uvijek se nadam da će ostvariti dobar uspjeh na Svjetskim prvenstvima. Nisam nikada bio tamo, ali volio bih jednom otići. Moj otac je rođen u Australiji i još uvijek tamo imamo bliske rođake. Osjećam veliku povezanost s tom zemljom i jako sam zahvalan za ovu priliku", zaključio je Karačić.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!