Tenis

Sedma igračica svijeta kobna za Petru Martić u drugom kolu Madrida

Branimir Korać • ponedjeljak, 07.05.2018.
Sedma igračica svijeta kobna za Petru Martić u drugom kolu Madrida
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela iznenaditi sedmu nositeljicu i sedmu igračicu svijeta Caroline Garciju u drugom kolu turnira u Madridu. Garcia je slavila u dva seta za sat i pol igre...

Već drugo kolo turnira u Madridu donosi nositeljicu i težak posao pa je tako Petra Martić morala igrati protiv Caroline Garcije. Sedma igračica svijeta opravdala je status favorita u ovom dvoboju te je odnijela pobjedu sa 6:3, 7:5.

Martić se dobro borila, Garcia je potrošila sat i pol na terenu, a drugi set okončala je tek u samoj završnici. Francuskinja je imala veliku prednost koju je uspjela prokockati, ali na kraju Martić ipak nije uspjela odvući set u 13. igru.

Tako je i drugi međusobni dvoboj ove dvije igračice otišao na stranu Garcije koja je slavila prije dvije godine u Monterreyju u dva seta pa tako i sada u Madridu.

Embed from Getty Images

Prvi set otišao je na stranu Garcije sa 6:3 zahvaljujući breaku kod 2:1 koji je zadržala do kraja seta. Na servisu Garcije za set, Martić je imala dvije break lopte, ali obje su ostale neiskorištene.

U trećem setu Garcia je krenula fantastično, povela je s 4:0, imala je i break loptu za trostruki break, no Martić se izvukla i nanizala pet gemova za preokret. Ipak kod 5:5 nije izdržala, izgubila je servis i Garcia je mirno odservirala za pobjedu.

U trećem kolu Francuskinju očekuje dvoboj protiv pobjednice meča između Lare Arruabarrene i Julije Goerges.

Madrid, drugo kolo:
Caroline Garcia (Francuska, 7) - Petra Martić (Hrvatska) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!