Tenis

Borna Ćorić pregazio 11. igrača svijeta i prošao u drugo kolo u Madridu

Branimir Korać • utorak, 08.05.2018.
Borna Ćorić pregazio 11. igrača svijeta i prošao u drugo kolo u Madridu
Foto: EPA

Borna Ćorić upisao je odličan nastup u prvom kolu turnira u Madridu gdje nije imao jednostavan zadatak, ali ga je odradio na pravi način. Igrao je protiv Pabla Carrena Buste i glatko ga svladao u dva seta...

Pablo Carreno Busta došao je u Madrid s tri polufinala u nizu, ali ovdje je vrlo brzo završio s nastupom. Borna Ćorić potpuno ga je nadigrao, bio je bolji i na kraju zasluženo slavio.

Ovo je druga Ćorićeva pobjeda ove godine protiv Carrena Buste, prvo ga je svladao u Dohi s 10:8 u tie-breaku trećeg seta, a zatim i sada u Madridu ipak lakše sa 6:4, 6:2.

Carreno Busta prošlog tjedna igrao je polufinale u Estorilu gdje je izgubio od Francesa Tiafoea, a ovdje nije prošao niti prvu prepreku.

Borna je protiv Španjolca konstantno pritiskao, u prvom setu propustio je po dvije vezane break lopte u ranijoj fazi seta da bi kod 4:4 napokon iskoristio break priliku i došao u priliku osvojiti set.

Uzeo je Ćorić prvi set sa 6:4 i u drugom odmah napravio break te poveo s 2:0. Nova prilika ukazala mu se u petom gemu gdje je ponovno došao do breaka, ubrzo je bio i na 5:1 te došao pred vrata pobjede.

Kod 5:2 i 15:15, na Ćorićevom servisu za meč, kiša je prekinula dvoboj, a nakon povratka na teren Borna je osvojio sva tri poena i ušao u drugo kolo.

Uz 70 posto ubačaja prvog servisa, Ćorić je pogodio i 12 aseva te izgubio samo 11 poena na svom servisu.

U drugom kolu igrat će protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa koji je eliminirao kvalifikanta Mariusa Copila.

Madrid, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 9) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!