Tenis

Kyle Edmund ispratio Novaka Đokovića s turnira u Madridu

Petar Jenjić • srijeda, 09.05.2018.
Kyle Edmund ispratio Novaka Đokovića s turnira u Madridu
Foto: EPA

Četiri dvoboja drugog kola odigrana su danas na Mastersu u Madridu, a najzvučniju pobjedu ostvario je Kyle Edmund koji je u tri seta porazio Novaka Đokovića i tako u četvrtom međusobnom dvoboju stigao do prvog slavlja...

Novak Đoković nastavlja s traženjem forme, a danas je upisao novi poraz. Nakon pobjede protiv Keija Nishikorija srpski tenisač je u drugom kolu izgubio od Britanca Kylea Edmunda koji je do pobjede stigao u tri seta (6:3, 2:6, 6:3) za sat i 43 minute provedene na terenu.

Nakon što su obojica tenisača napravila po break u prva dva gema, nastavak je bolje odigrao Edmund koji je dva puta oduzeo servis najboljem srpskom tenisaču i lakoćom osvojio prvi set.

Probudio se Đoković u drugom setu i uzvratio na sličan način. Nije dopustio nijednu break priliku protivniku, dva je puta oduzeo servis Britancu i došao do poravnanja.

Vrlo izjednačen bio je odlučujući, treći set u kojem je Edmund spasio tri vezane break prilike u petom gemu i poveo s 3:2. U pravom trenutku, pri vodstvu 4:3 stigao je do breaka, a zatim i mirno odservirao za pobjedu.

U sljedećem kolu igrat će protiv osmog nositelja Davida Goffina koji je u petom međusobnom susretu protiv Robina Haasea stigao do četvrte pobjede. Belgijac je slavio sa 7:5, 6:3.

Iako je u prvom setu poveo s 5:3 i imao servis za set Goffin ga nije uspio iskoristiti. Haase je izjednačio na 5:5, ali je popustio u trenutku kada je trebao osigurati tie-break. Belgijski tenisač iskoristio je prvu set loptu. Jedan break bio je dovoljan Goffinu u drugom setu, došao je do vodstva 4:2 i lakoćom priveo meč kraju.

Turnir je napustio i 11. nositelj Roberto Bautista-Agut od kojeg je u tri seta bio bolji Philipp Kohlschreiber (6:3, 4:6, 7:5). Njemački tenisač tako je upisao treću pobjedu u petom međusobnom dvoboju.

Izjednačen dvoboj stigao je do trećeg seta u kojem je španjolski tenisač igrao jako dobro te došao do vodstva 5:3 i servisa za meč. Kohlschreiber uspijeva spasiti jednu meč loptu i s četiri uzastopna gema doći do pobjede.

ATP Madrid, drugo kolo:
Kyle Edmund - Novak Đoković (10) 6:3, 2:6, 6:3
David Goffin (8) - Robin Haase 7:5, 6:3
Philipp Kohlschreiber - Roberto Bautista-Agut (11) 6:3, 4:6, 7:5
Kevin Anderson (6) - Mihail Kukuškin 5:7, 7:6 (3), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!