Nogomet

Luis Islas: "Poveo bih Franca Armanija na SP, preferiram golmane koji brane"

Sportnet • četvrtak, 10.05.2018.
Luis Islas: "Poveo bih Franca Armanija na SP, preferiram golmane koji brane"
Foto: EPA

Umirovljeni argentinski vratar i osvajač titule svjetskog prvaka iz 1986. godine, Luis Islas, otkrio je za TyC Sports kako više preferira Franca Armanija od Sergija Romera...

PIŠE: Jan Šneler

Nije velika novost kada vratari koji ne brane često u klubu imaju problema s nastupima u reprezentaciji. Najrecentniji primjer toga je Manuel Neuer koji je i sam izjavio kako smatra da možda ne zaslužuje ići na Svjetsko prvenstvo jer je bio van stroja gotovo cijelu sezonu. U Argentini, unatoč tome što je odličan vratar, sve manje povjerenja imaju i u Sergija Romera koji ne brani u svom klubu.

"Golman je pouzdaniji kada često igra. Možemo reći da neigranje nije naškodilo Romeru, ali više preferiram golmane koji brane", rekao je Luis Islas, umirovljeni vratar Argentine za TyC Sports.

Islas smatra kako je Romero odličan vratar, no nudi još bolje rješenje za poziciju golmana. Njegov odabir bio bi 31-godišnji Franco Armani, trenutni vratar River Platea, koji je najveći dio svoje karijere proveo u kolumbijskom Atletico Nacionalu. Iako nema još niti jednog nastupa za nacionalnu vrstu, Armani je briljirao u redovima River Platea i nije nemoguće da stvarno bude prvi izbor izbornika Jorge Sampaolija.

"Poveo bih ga na Svjetsko prvenstvo. Ne govorimo o mladiću od 18 godina. Armani je netko tko održava visoku razinu forme već dugo vremena i igra za važan klub kao što je River. Da sam ja na mjestu izbornika, nema nikakve dvojbe, poveo bih Armanija na svjetsku smotru. Sudeći po sadašnjoj formi, on zaslužuje početi protiv Islanda. Ipak, rekavši to, morate ipak uzeti u obzir kako nitko ne zna kako će on reagirati s obzirom na to da još nije nastupao za Argentinu", zaključio je Islas.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!