Nogomet

Defoe: "Kane ne treba biti 100 posto spreman da bi zabijao. On je pravi golgeter"

Sportnet • četvrtak, 10.05.2018.
Defoe: "Kane ne treba biti 100 posto spreman da bi zabijao. On je pravi golgeter"
Foto: EPA

Iako neki izvještaji i analize govore kako se napadač Tottenhama, Harry Kane, prerano vratio nogometu nakon ozljede, njegov kolega iz reprezentacije, Jermain Defoe, oštro odbacuje takve prigovore...

PIŠE: Jan Šneler

Nije tajna kako će igra Engleske na predstojećem Svjetskom prvenstvu uvelike ovisiti o Harryju Kaneu. Sjajni Tottenhamov napadač trebao bi biti udarna igla napada i svaka pomisao na Englesku bez Kanea, stvara noćne more engleskim navijačima. Dok neki tvrde kako je Kane prerano nastavio igrati za Tottenham nakon ozljede, Jermain Defoe s tim se ne slaže i nudi zanimljivo objašnjenje.

"Ne morate biti potpuno spremni - kada ste golgeter, onda ste golgeter. Kane je jedan od onih igrača koji ne treba biti 100% spreman kako bi zabijao. On želi na turnir doći spreman, na razini na kojoj je bio prije ozljede. Kada propustite pet, šest utakmica, onda trebate dodatnih pet, šest da se vratite u isti ritam. Nadamo se da će doći spreman, ali ako i ne bude potpuno fit, ako dođe šansa, Harry će sigurno zabiti", rekao je Defoe za PA Sport.

Novinare je svakako zanimala i trenutna situacija oko Defoea te hoće li nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iako svjestan svojih godina i jake konkurencije, Defoe smatra kako ipak može još puno toga dati nacionalnoj vrsti, pogotovo kao iskusna zamjena u trenucima kada je potrebno drugo rješenje.

"San mi je otići na još jedno Svjetsko prvenstvo. Ako ipak to ne uspijem, gledat ću svaku utakmicu. Na turnirima je važna kohezija u ekipi, nego samo prvi sastav. Trebaju vam igrači koji mogu ući s klupe i napraviti pravi potez. Sve ovisi o izborniku. On zna što ja nudim i što mogu pružiti", zaključio je 35-godišnji engleski napadač.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zaki10.05.2018. u 12:57
    ma Englezi ispadaju na penale to se zna haha :P
    zaki