Nogomet

Wayne Rooney ide stopama Gerrarda i Lamparda, bliži se odlazak u MLS

Branimir Korać • četvrtak, 10.05.2018.
Wayne Rooney ide stopama Gerrarda i Lamparda, bliži se odlazak u MLS
Foto: EPA

Wayne Rooney po svemu sudeći napustit će Everton na kraju sezone i preseliti u MLS. Prema informacijama s Otoka, Rooney je postigao dogovor s DC Unitedom...

Sve je veći broj igrača koji pred kraj karijere odlaze u MLS i tamo odrađuju posljednje utakmice, a njima će se pridružiti i Wayne Rooney. Rooney će na kraju sezone napustiti Everton i preseliti u redove DC Uniteda.

Prošlog ljeta Rooney je napustio Manchester United i vratio se u Everton gdje je ove sezone postigao 11 golova čime je prvi strijelac kluba, ali nije zadovoljan svojom ulogom. Iako je početkom tjedna Allardyce demantirao priče o želji Rooneyja za odlaskom, priča se promijenila.

Prema pouzdanim otočkim medijima Rooney je već sve dogovorio s DC Unitedom te će na ljeto za 12.5 milijuna funti preseliti u MLS.

Transfer je moguć nakon otvaranja prijelaznog roka u MLS-u koji počinje 10. srpnja i traje do 8. kolovoza. Riječ je o prijelaznom roku koji se otvara uglavnom za dolazak igrača iz europskih liga.

Inače, vlasnik DC Uniteda je Erick Thohir, Indonežanin koji je na čelu milanskog Intera, a ima vlasnički udio i u Philadelphiji 76ersima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!