Rukomet

Podravka u završnici slomila otpor Koke i prošla u finale

Petar Jenjić • četvrtak, 10.05.2018.
Podravka u završnici slomila otpor Koke i prošla u finale
Foto: Danijela Lemaić

Rukometašice Podravke igrat će u finalu hrvatskog Kupa protiv Lokomotive. U drugoj polufinalnoj utakmici, zahvaljujući odličnoj završnici Ivane Dežić, svladala je Koku sa 30:23...

Podravka je u Umag stigla kao apsolutni favorit protiv Koke kojoj je ovo bio četvrti nastup na završnici Kupa, gdje je u sezoni 2000./01. igrala finale. Koprivničanke su opravdale status bolje momčadi i protiv Lokomotive će se boriti za ukupno 23. naslov. Danas su slavile rezultatom 30:23.

Iako nijednom tijekom susret nije bila u vodstvu, Koka se vrlo dobro držala, posebno u prvom poluvremenu u kojem je održavala zaostatak od tri ili četiri razlike. Nakon prvih 30 minuta Podravka je imala tri pogotka prednosti (13:10).

Utakmica je bila vrlo zanimljiva i u drugom poluvremenu, a pogotkom Suzane Furjan Koka je u 52. minuti stigla na samo pogodak minusa (23:22). Ipak, Koprivničanke na krilima sjajne Ivane Dežić, koja do kraja utakmice postiže pet pogotka, uspjele prelomiti utakmicu i stići do pobjede.

Dežić je ujedno bila i najefikasnija igračica utakmice s osam pogodaka, a priključila joj se Ana Debelić sa šest golova. Suzana Furjan s pet golova predvodila je Koku, po četiri gola dodale su Josipa Tomić i Ana Vrabec.

Rukomet, polufinale Kupa:
Podravka - Koka 30:23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!