Nogomet

Lopetegui: "Imamo dobru momčad, dobre igrače i želimo zadržati Španjolsku u vrhu"

Mihaela Bradovski • petak, 11.05.2018.
Lopetegui: "Imamo dobru momčad, dobre igrače i želimo zadržati Španjolsku u vrhu"
Foto: EPA

Španjolsku mnogi ističu kao jednog od favorita za osvajanje naslova prvaka Europe, a izbornik Julen Lopetegui sve zasluge pripisuje igračima...

Julen Lopetegui ima zadatak vratiti Španjolsku u sami vrh svjetskog nogometa, zasad odrađuje dobar posao i tvrdi - igrači su najzaslužniji za to.

"Današnja Španjolska rezultat je intenzivnog rada u protekle dvije godine, a za to su najzaslužniji igrači. Njihova usredotočenost, strast i želja koju su pokazivali cijelo vrijeme, svi ponovno žele biti dio reprezentacije. To je ono što smo htjeli i što trebamo nadograđivati."

Na posljednja dva velika natjecanja Španjolska je ostvarila rezultat ispod očekivanja i sada se traži pravi nastup.

"Nakon toga uspjeli smo uklopiti svoje ideje, odrediti kako želimo igrati, napadati, braniti se i kakvu momčad želimo. Igrači su to prihvatili i napravili su veliki posao kako bi rasli kao momčad. Na kraju krajeva, mi smo španjolska reprezentacija, ali želimo biti i prava momčad u svakom aspektu."

Lopetegui tvrdi kako je bilo najvažnije brojne individualce uklopiti i stvoriti igru.

"Bez želje i strasti kod igrača, nemoguće je staviti na stranu individualnu kvalitetu i staviti se u službu momčadi. Upravo zato igrači su najzaslužniji za sve to i na svakom okupljanju to ističemo i na tome radimo."

Aktualni španjolski izbornik ističe zahvalnost bivšim izbornicima Luisu Aragonesu i Vicenteu Del Bosqueu koji su uspješno vodili reprezentaciju.

"Možemo se samo zahvaliti Del Bosqueu i Aragonesu na svemu što su napravili za reprezentaciju. Vodili su Španjolsku na vrh, tamo gdje nikad nije bila, ponosni smo na ono što su napravili. Međutim ovo je sasvim drugačija reprezentacija i slijedimo naš put. Imamo dobru momčad, dobre igrače i želimo ostanak Španjolske u vrhu."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!