Tenis

Elias Ymer nadigrao Ninu Serdarušića u četvrtfinalu turnira u Francuskoj

Branimir Korać • petak, 11.05.2018.
Elias Ymer nadigrao Ninu Serdarušića u četvrtfinalu turnira u Francuskoj
Foto: Kristijan Komarica

Nino Serdarušić nije uspio proći u polufinale Challengera u Aix en Provenceu. U četvrtfinalu zaustavio ga je Šveđanin Elias Ymer koji je bio bolji u dva seta...

Još jedan dobar tjedan je iza Nine Serdarušića. Do prije deset dana nije imao nijednu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog Challengera, a danas ima iza sebe jedno finale i jedno četvrtfinale uz nekoliko vrijednih pobjeda.

U Aix en Provenceu dogurao je do četvrtfinala gdje je igrao protiv vršnjaka iz Švedske Eliasa Ymera, no nije uspio doći do pobjede, Ymer je slavio 7:5, 6:3.

Dok je Serdarušić u prva dva kola bio raspoložen i nije izgubio nijedan set, Ymer je ispustio set u drugom kolu protiv Camerona Norrieja, a mogao je i u četvrtfinalu.

Serdarušić je već u prvom gemu propustio tri break lopte, zatim kod 5:5 i dvije vezane da bi nakon toga Ymer došao do set lopte na Serdarušićevom servisu i odmah je iskoristio.

U drugom setu Serdarušić je poveo s 2:1 uz break, ali odmah izgubio servis da bi pokleknuo i kod 4:3 te je Ymer uspješno dovršio posao.

Šveđanin će u polufinalu igrati protiv Bernarda Tomića. Serdarušić će od sljedećeg tjedna imati novi najbolji ranking karijere i prvi put u karijeri spustit će se među 200 najboljih igrača svijeta.

Challenger Aix en Provence, četvrtfinale:
Elias Ymer (Švedska) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!