Tenis

Kvitova i Bertens odlučuju o pobjednici u Madridu

Branimir Korać • petak, 11.05.2018.
Kvitova i Bertens odlučuju o pobjednici u Madridu
Foto: EPA

U ženskom dijelu ždrijeba u Madridu deseta nositeljica Petra Kvitova probila se u finale gdje će igrati protiv nepostavljene Nizozemke Kiki Bertens...

Dvostruka osvajačica turnira u Madridu, Petra Kvitova, plasirala se u finale pobjedom protiv Karoline Pliškove sa 7:6, 6:3. Kvitova će u Madridu tražiti 24. titulu u karijeri, a ovo joj je treća pobjeda u nizu protiv sunarodnjakinje.

Pliškova je u prvom setu dva puta imala break prednosti, ali oba puta Kvitova se vratila te na kraju izborila tie-break gdje je bila bolja sa 7:4. Drugi set Kvitova je otvorila breakom, Pliškova je imala 0:40 kod 2:1, ali prokockala je tri vezane break lopte i više nije imala šanse.

Sat i 46 minuta trebalo je Kvitovoj za pobjedu u ovom meču te za prvo finale u Madridu od 2015. godine kada je svladala Svetlanu Kuznjecovu. Inače ove godine već je osvojila jedan Premier Mandatory turnir slaveći u Dohi protiv Garbine Muguruze u tri seta.

Embed from Getty Images

Protivnica u finalu bit će joj Kiki Bertens koja je pregazila Caroline Garciju uz samo četiri izgubljena gema. Bertens je u četvrtfinalu bila bolja od Marije Šarapove, kolo ranije od Caroline Wozniacki te samo potvrđuje kako ovog tjedna igra sjajan tenis.

Nizozemka je tako nastavila nizati pobjede protiv Garcije, jednako kao i Kvitova s Pliškovom, uredno pobjeđuje Francuskinju.

Bertens nikada ranije nije otišla tako daleko na nekom Masters turniru, a ove godine upisala je tek petu titulu u karijeri slaveći u finalu Charlestona protiv Julije Goerges.

Madrid, polufinale:
Petra Kvitova (Češka, 10) - Karolina Pliškova (Češka, 6) 7:6(4), 6:3
Kiki Bertens (Nizozemska) - Caroline Garcia (Francuska, 7) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!