Tenis

Mektić i Peya nastavili s odličnim igrama i izborili polufinale Madrida

Mihaela Bradovski • petak, 11.05.2018.
Mektić i Peya nastavili s odličnim igrama i izborili polufinale Madrida
Foto: FaH

Nikola Mektić i Alexander Peya nastavljaju s odličnim nastupima te su izborili prolaz u polufinale turnira u Madridu. U četvrtfinalu su preokretom svladali Ravena Klaasena i Michaela Venusa...

Nakon prošlotjednog finala turnira u Münchenu, Nikola Mektić i Alexander Peya došli su i do polufinala jačeg turnira u Madridu. Put nije bio lagan, u četvrtfinalu imali su dosta tešku zadaću protiv Ravena Klaasena i Michaela Venusa.

Ovo je treća pobjeda Mektića i Peye u Madridu i to treća protiv jakih parova čime potvrđuju sjajnu formu.

Prvi set otišao je na stranu Klaasena i Venusa u tie-breaku, oba para čvrsto su držala svoje servise sve do tie-breaka gdje su se Mektić i Peya našli u velikim problemima nakon što su ušli u zaostatak 5:0. Nisu to uspjeli dostići tek su smanjili na konačnih 7:4.

U drugom setu bolji nastup hrvatsko-austrijskog para. Odmah na početku imali su dvije neiskorištene break lopte, a do breaka su ipak stigli kod 3:2 kada su došli do 0:40 i takvu priliku nisu propustili. Do kraja seta rutinski su odradili posao i sa 6:3 izborili produženi tie-break.

Mektić i Peya otvorili su ga jako dobro, poveli sa 6:2 nakon čega se Klaasen i Venus nisu uspjeli oporaviti te su izgubili s 10:8 i ostali bez polufinala.

Mektić i Peya za finale će se boriti s boljim iz meča između prvih nositelja Kubota i Mela i šestih nositelja Cabala i Faraha.

ATP Madrid, parovi, četvrtfinale:
Nikola Mektić/Alexander Peya (Hrvatska/Austrija) - Raven Klaasen/Michael Venus (Južna Afrika/Novi Zeland) 6:7(4), 6:3, 10:8

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!