Tenis

Sjajni Thiem srušio Nadala i vratio Federera na prvo mjesto

Petar Jenjić • petak, 11.05.2018.
Sjajni Thiem srušio Nadala i vratio Federera na prvo mjesto
Foto: EPA

Odličan meč odigrao je Austrijanac Dominic Thiem koji je u četvrtfinalu Mastersa u Madridu svladao prvog igrača svijeta Rafaela Nadala u dva seta...

Nakon pobjede protiv Borne Ćorića austrijski tenisač i peti nositelj u Madridu Dominic Thiem odigrao je sjajan četvrtfinalni meč protiv gotovo neprikosnovenog Rafaela Nadala.

Prvi igrač svijeta u pobjedi protiv Diega Schwartzmana srušio je rekord Johna McEnroea od 49 uzastopnih dobivenih setova na zemlji, ali danas nije imao prave prilike protiv vrlo raspoloženog protivnika. Thiem je slavio sa 7:5, 6:3 za nešto manje od dva sata igre.

Tako je postao tek treći igrač u povijesti, uz Novaka Đokovića i Gastona Gaudija, koji je uspio tri ili više puta pobijediti Nadala na zemljanoj podlozi. Ovim porazom Nadal gubi prvu poziciju na ATP ljestvici gdje se vraća Švicarac Roger Federer.

U sedmom gemu prvog seta Thiem je došao do breaka i servisa za set, međutim, Nadal uspijeva spasiti jednu set loptu i dolazi do izjednačenja na 5:5. Ipak, austrijski tenisač uzvraća u sljedećem gemu istom mjerom, a zatim koristi drugu set loptu.

Peti nositelj je, kao i u prvom setu, i u drugom imao break prednosti, poveo je s 3:1, ali Španjolac je uzvratio s dva uzastopna gema. Međutim, do kraja nije uspio dobiti nijedan, Thiem je napravio dva breaka i zaključio meč pobjedom.

U polufinalu igrat će protiv Kevina Andersona koji je u tri seta svladao srpskog predstavnika Dušana Lajovića. Zanimljivo, u dosadašnjih šest međusobnih mečeva svih šest dobio je Anderson.

Masters Madrid, četvrtfinale:
Dominic Thiem (5) - Rafael Nadal (1) 7:5, 6:3
Kevin Anderson (6) - Dušan Lajović 7:6 (3), 3:6, 6:3
Denis Šapovalov - Kyle Edmund 7:5, 6:7(6), 6:4
Alexander Zverev (2) - John Isner (7) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Willy Wonka11.05.2018. u 20:06
    Čestitke Thiemu na fenomenalnoj pobjedi. P. S. I Federer je dva puta pobijedio Nadala na zemlji; Hamburg i Madrid (2007. i 2009. godina).
    Willy Wonka