Tenis

Donna Vekić preko Amerikanke Brady do drugog kola kvalifikacija u Rimu

Branimir Korać • subota, 12.05.2018.
Donna Vekić preko Amerikanke Brady do drugog kola kvalifikacija u Rimu
Foto: EPA

Donna Vekić dobro je otvorila nastup u kvalifikacijama turnira u Rimu gdje je u prvom kolu igrala protiv Amerikanke Jennifer Brady i slavila u tri seta...

Sljedećeg tjedna na rasporedu je veliki turnir u Rimu, a u glavni ždrijeb pokušat će ući Donna Vekić koja je unatoč tome što je u Top 50 igračica svijeta morala u kvalifikacije. Postavljena je za petu nositeljicu kvalifikacija, a u prvom kolu igrala je protiv Jennifer Brady i upisala pobjedu u tri seta.

Vekić je imala problema u početku meča, izgubila je prvi set, ali nakon toga stabilizirala je igru te preokretom stigla do pobjede.

U prvom setu Brady je bila bolja sa 6:3 da bi Vekić istom mjerom odgovorila u drugom. Odluka je pala u trećem, tamo Amerikanka nije imala šanse i Vekić je sa 6:1 izborila mjesto u drugom kolu kvalifikacija.

Tamo će igrati protiv 15. nositeljice Monice Puig koja je u dva seta bila bolja od Martine Trevisan. Donna je već igrala protiv Portorikanke i to 2012. godine u Taškentu kada je slavila također u finalu kvalifikacija sa 6:2, 6:3.

Rim, kvalifikacije, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 5) - Jennifer Brady (SAD) 3:6, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!