Tenis

Sjajni Mektić i Peya ušli u finale Mastersa u Madridu

Sportnet • subota, 12.05.2018.
Sjajni Mektić i Peya ušli u finale Mastersa u Madridu
Foto: FaH

Odlični niz nastavlja se i dalje te su Nikola Mektić i Alexander Peya današnjom pobjedom protiv Cabala i Faraha došli do finala ATP turnira iz Masters 1000 serije koji se igra u Madridu...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon prošlotjednog poraza u finalu ATP turnira u Münchenu, Nikola Mektić i Alexander Peya, ponovno su dospjeli do finala nekog turnira. Ovoga puta radi se o prestižnom ATP turniru iz Masters 1000 serije koji se održava u Madridu. U finalnom meču igrat će protiv najpoznatije braće u povijesti parova, Mikea i Boba Bryana. Oni su pet puta osvojili turnir u Madridu, u okviru Masters serije od 2002. godine.

U današnjem meču, Mektić i Peya su potpuno zasluženo slavili protiv Juan-Sebastiana Cabala i Roberta Faraha. U prvom setu, austrijsko-hrvatski par dobro je držao svoj servis te strpljivo čekao priliku. Idealna šansa došla je u osmom gemu, pri vodstvu 4:3 kada su Mektić i Peya došli do 15:40. Nije bilo nikakve dvojbe, gem koji odlučuje o prvom setu i Mektić i Peya odličnom igrom došli su do breaka, odnosno kasnije seta sa 6:3.

U drugom setu, nažalost, nedostajalo je koncentracije, iako igra nije bila loša. Čak sedam break šansi nisu uspjeli iskoristiti Mektić i Peya. U trećem gemu, imali su velikih 0:40, a u petom 15:40. Nažalost, u obje prilike nisu najbolje reagirali i Cabal i Farah se spašavaju. Kada već nisu uspjeli iskoristiti svoje velike prilike, Mektić i Peya omogućili su suparnicima da dođu do povratka u meč.

U šestom gemu, pri vodstvu 3:2, Cabal i Farah dolaze do 15:40, te iz drugog pokušaja uspijevaju oduzeti servis i mirno privesti set kraju. Iako su imali ogromnu šansu završiti meč i za manje od sat vremena, Mektić i Peya našli su se u situaciji kada su u posljednjem, trećem setu koji se igra do 10 poena, trebali pokazati psihološku snagu.

To su i uspjeli. Iako se činilo da bi Cabal i Farah mogli s više psihološke prednosti i samopouzdanja ući u posljednji set, Mektić i Peya im nisu dali niti malo šanse. Već nakon šest odigranih poena, austrijsko-hrvatski par vodio je s 5:1, a nešto kasnije još jednim mini-breakom vodstvo raste na nedostižnih 8:2. To je bila prevelika prednost i s 10:3 Mektić i Peya zasluženo su prošli u finale.

Kako god prošao meč s braćom Bryan, Nikola Mektić ostvarit će renking karijere u konkurenciji parova i po prvi puta ući među najboljih 25 igrača svijeta. Ništa manje važno, Mektić i Peya će samim ulaskom u finale znatno profitirati i novčano, s obzirom na to da se radi o prestižnom ATP turniru iz Masters 1000 serije.

ATP Masters 1000 Madrid, polufinale, parovi (m):
Mektić/Peya - Cabal/Farah (6) 6:3 3:6 10:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!