Automoto

Lewis Hamilton uvjerljivo slavio u Španjolskoj, Bottas drugi, problemi za Ferrari

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.05.2018.
Lewis Hamilton uvjerljivo slavio u Španjolskoj, Bottas drugi, problemi za Ferrari
Foto: EPA

Lewis Hamilton odradio je odličan posao u Španjolskoj i stigao do nove pobjede. Odličan dan za Mercedes upotpunio je Valtteri Bottas osvajanjem drugog mjesta...

Lewis Hamilton slavio je na drugoj utrci u nizu i tako pobjegao Sebastianu Vettelu na 17 bodova prednosti. Uzbuđenja na stazi pokraj Barcelone nije nedostajalo, a na kraju su najbolji bili Mercedesovi bolidi, Hamilton je uzeo pobjedu, a Valtteri Bottas završio je kao drugi.

Ferrari je imao problema te je Vettel završio tek na četvrtom mjestu i još jednom ostao bez postolja. Vettel je u potpunosti istrošio gume i morao je na zamjenu za vrijeme trajanja virtualnog sigurnosnog automobila te je tako pao s drugog na četvrto mjesto.

"Nije postojala nikakva mogućnost za ostanak na stazi jer su gume bile potpuno potrošene. Možda se odluka čini krivom, ali nije bilo druge opcije. Nismo imali dovoljno brzine na kraju, moramo shvatiti zbog čega se to dogodilo", govorio je nakon utrke Vettel.

Embed from Getty Images

Vettel je barem završio utrku, Kimi Raikkonen niti to. On je u 24. krugu morao odustati zbog problema s motorom.

Dok se Ferrari mučio, Hamilton je apsolutno dominirao. Već na startu došlo je do teške nesreće koju je skrivio Romain Grosjean, a odmah nakon novog starta Hamilton je odjurio i nitko mu nije zaprijetio do kraja utrke.

Iza njega i Bottasa na treće mjesto smjestio se Max Verstappen iako je dobar dio utrke vozio s oštećenim bolidom nakon bliskog kontakta s Lanceom Strollom.

VN Španjolske:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +20.593
3. Max Verstappen (Red Bull) +26.873
4. Sebastian Vettel (Ferrari) +27.584
5. Daniel Ricciardo (Red Bull) +50.058
6. Kevin Magnussen (Haas)
7. Carlos Sainz (Renault)
8. Fernando Alonso (McLaren)
9. Sergio Perez (Force India)
10. Charles Lecrerc (Sauber)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!