Rukomet

PPD Zagreb visokom pobjedom protiv Nexea do 25. trofeja pobjednika Kupa

Branimir Korać • nedjelja, 13.05.2018.
PPD Zagreb visokom pobjedom protiv Nexea do 25. trofeja pobjednika Kupa

Niti ove godine Nexe nije uspio zaustaviti PPD Zagreb. Igrači Zlatana Saračevića odnijeli su trofej pobjednika Kupa sjajnim drugim poluvremenom finalnog dvoboja u kojem su razbili Nexe...

Samo dva puta od hrvatske samostalnosti PPD Zagreb nije uspio doći do trofeja pobjednika Kupa. Oba puta početkom ovog stoljeća kada je Metković Jambo 2001. i 2002. godine bio uspješniji u finalu, a svi ostali trofeji ostali su u vlasništvu Zagreba, uključujući i sve one naslova prvaka Hrvatske.

Ove godine na završnom turniru u Umagu Zagreb je rutinski odradio posao. Prvo je u polufinalu visoko slavio protiv domaćina, a zatim je u finalu nadigrao i Nexe iz Našica s 27:18.

Velika napadačka kriza skupo je stajala Nexe koji je punih 11 minuta u drugom dijelu ostao bez pogotka, Zagreb je za to vrijeme napravio čak 9:0 i pitanje osvajača Kupa je riješeno.

Prvo poluvrijeme donijelo je neizvjesnost, Nexe je sredinom poluvremena bio i u vodstvu, ali u završnici prvog dijela PPD Zagreb ipak vraća na svoju stranu prednost te odnosi na odmor vodstvo 12:11.

U početku drugog dijela ništa se posebno nije promijenilo, a nakon što Ante Gadža smanjuje na 16:15, kreće odlučujuća velika serija Zagreba.

U samo desetak minuta Zagreb je od prednosti od samo jednog gola došao do dvoznamenkastog vodstva i nakon toga više nije bilo nikakve dvojbe, Zagreb je rutinski odrađivao posao i mirno slavio.

Odličnu utakmicu kod Zagreba odradio je Urh Kastelic koji je skupio 15 obrana, Zlatko Horvat zabio je osam golova, a Damir Bičanić šest.

Kod poraženih po tri pogotka postigli su Marin Šipić, Ante Gadža, Vedran Zrnić i Marko Buvinić.

Finale Kupa:
Nexe - PPD Zagreb 18:27

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!